A margitszigeti ökojátszótér után, most a Lánchíd budai hídfőjénél található parkot építik újjá a svéd vállalatok által támogatott Green Sweden/Symbio City 2012 program keretein belül.

Svédország Nagykövetsége, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség, valamint a Magyarországon működő svéd vállalatok által támogatott Green Sweden/SymbioCity 2012 program keretén belül építik újjá a Lánchíd budai hídfőjénél található parkot.

A tavalyi összefogáshoz hasonlóan - amelynek során a margitszigeti ökojátszóteret adták át - az idén is Budapest Főváros Önkormányzatával és a Green City Tanáccsal együttműködve újítják fel a Lánchíd parkot.

A Green City mozgalom célja a települések visszakapcsolása az ökoszisztémába, azaz élhetőbb és fenntarthatóbb városok létrehozása a települési zöldfelületek integrált és interdiszciplináris fejlesztésével.

A park tervezése és kivitelezése során különös figyelmet fordítanak az ökológiai ciklusok (víz- és tápanyagkörforgás, növényi rendszerek) helyreállítására, a fenntartható anyaghasználatra, az emberi és társadalmi igények figyelembevételére, valamint az energia bevitel- és felhasználás minimalizálására.

  • Nektek hogy tetszenek a tervek?