A Printa's Pest nem egy egyszerű turistáknak szóló guide, flyer vagy programfüzet, hanem egy felfedező út, amit egy egy olyan szerethető tárgy formájában adnak át, amit jó kézbe venni. Egy különleges útikalauz, amely segít felfedezni a várost, egy illusztrált térkép, amelyre feltettük kedvenc pesti élményeinket.

Az ötletA Printába betérő vásárlók gyakran érdeklődnek, hová menjenek vacsorázni, bulizni, kiállítást nézni – nekik kedveskedve készítették tavaly az első Printa's Pest kiadványt. Olyan bárokat, romkocsmákat, galériákat, boltokat ajánlottak a kiadvány készítői, ahová idelátogató barátainkat szokták elvinni, hogy olyannak láthassák Budapestet, ahogyan az itt élők szeretik. Művészeket, barátokat, az egész Printa közösséget megmozgatva állították össze a térképet.

Idén szükség volt egy friss verzióra. Egyfelől azért, mert az első kiadás nagy sikert aratott, gyorsan elkapkodták. Másfelől mert Budapest folyamatos mozgásban van, rajzolódik át a az élmények térképe - új boltok, galériák nyílnak, menő romkocsmák zárnak be néhány hónap leforgása alatt.

A térképA Printa’s Pest megalkotásában a tervezőket saját közege érdekelte, a pesti belváros, főként a hetedik kerület vonzáskörzetének feltérképezése. A kiadvány formátumának megválasztása magától értetődő volt, hiszen a grafika és a szitanyomás fontos médiumok a Printa életében. A térképet tehetséges fiatal tervezők illusztrálták, és a Printa szitaműhelyében kapta végleges formáját, így grafikaként is műödik. Praktikus tokba helyezték és négy szitázott képeslappal egészítették ki. A szövegíráshoz Nick Robertson újságírót kérték fel, aki ellátogatott minden helyre személyesen, és leírta a tapasztalatait.

Printa / Pest CollectionA Printa tárgyain kezdetektől feltűntek a város nem hivatalos jelképei, személyes szimbólumai. Budapest első concept store-jának tervezői az utóbbi években a szuveníreket új kontextusba helyezték, olyan ajándékok, emléktárgyak készültek, amelyeket a budapesti élet inspirált - abból merítettek, ahogyan a várost az itt élő művészek tapasztalják.

Ha ki kell emelni néhány fontos hívószót, akkor a street art, a tipográfia, a szubjektív térképek, a grafika szeretete áll a középpontban. A szuvenírek nem csak a turisták körében voltak népszerűek, budapestiek is gyakran vásárolják őket, ugyanis a Printa számára nagyon fontos, hogy valóban minőségi tárgyak szülessenek, és amennyire a szuvenírek műfaja engedi, a környezettudatosság minden szempontjának megfelelve, újrahasznosított vagy éppen biopamut alapanyagokat használva.

Ahogyan a város is folyamatosan változik, úgy a szuvenír kollekció is bővül, formálódik, új tárgyakkal és motívumokkal gazdagodik. Ezúttal egy új, egységes arculatot kapott, elsősorban a szubjektív térkép mintázataiból kiindulva. Így született a Pest Collection. A tipográfiát középpontba állító kollekció a legváltozatosabb tárgyakon igyekszik megragadni a város karakterét - párnák, táskák, képeslapok, kitűzők, pólók és különféle méretű nyomatok alkotják az új sorozatot.