Kiválasztásra került a Madách tér megújítására vonatkozó terv- és ötletpályázat hat legkiválóbb pályaműve, melyeket Vattamány Zsolt, a VII. kerület polgármestere mutatott be. A neves szakemberekből álló zsűri a ma nyilvánosságra hozott pályaműveket találta a legjobbaknak, így Erzsébetváros Önkormányzata ezen koncepciókkal kapcsolatban kéri ki a lakosság véleményét.

A szavazás idejére a látványtervek Erzsébetváros négy pontján kiállításra kerülnek: az Erzsébet krt. 6. és Garay utca 5. szám alatt az önkormányzat hivatali épületeiben, az ERöMŰVHÁZ Kft. székházában a Wesselényi utca 17-ben és az Örkény Színház aulájában.

Ezeken a helyszíneken lehetőség lesz a szavazatok leadására is.

A szeptember 24. és október 12. között lebonyolításra kerülő szavazás menetéről Erzsébetváros lakói részletesen itt tájékozódhatnak.

A hat koncepció több innovatív elemet is tartalmaz. A tervek között szerepel például „kreatív zöldesítés”, mely elképzelés a területet acél kerekeken forgó mobil díszfákkal tenné hangulatosabbá, vagy a „Merengő tér”, amelynek készítői a Madách tér burkolatának felszínére járható vízréteget terveztek.

Több esetben egyedi csobogókkal, fa berakású világító padokkal és színpadokkal tarkított parkokat álmodtak meg az alkotók.

Sokakat megihletett az Örkény Színház jelenléte is, így voltak, akik a tér közepére kör alakú szabadtéri színpadot vagy a színház névadójának Egyperces novelláiból idézett feliratokat használtak díszítőelemként.