Láttátok már valaha a Dunán szágulduzó, sárga-fekete taxi feliratú apró hajót? Ez a második szezon, hogy erre áprilistól november elejéig esély van; ezen az időszakon belül közlekedik a maximum tíz főt szállító vízitaxi. A fedélzeten matróz és a kapitány fogadja a legyénybúcsút ünneplő fitalokat vagy épp a Szentendrére igyekvő Duna-imádókat.

Velencéből szeretettel

Sokan sokféle megközelítésből hangsúlyozzák már évek óta, hogy a Duna sokkal nagyobb lehetőségeket rejt annál, hogy hidak legyenek rajta, autók járjanak mellette, és városnéző sétahajók rajta. Idén a Flow- Hív a Duna! program vagy a BKV hajó is arra a vágyra adott válaszok, hogy az emberek közelednének a Dunához, közlekednének rajta.

A Dunarama hajó vízreszállását is az ihlette, hogy bővüljön a vízi utazást élményekkel ötvöző paletta hol az előbbire, hol az utóbbira téve a hangsúlyt. Eőry Botond velencei ötlet alapján itthon készíttette a két luxushajót, megkímélve magát a kockázattól, hogy esetleg a tökéletesnél kicsivel kevesebbet kap. Jöttek a kis hajók és Szentendrétől a Kopaszi-gát megállóig hasítanak azóta is.

Tízes? Vizes Taxi?Pontosan, illetve részben. A Dunarama taxi abban az értelemben, hogy kis létszámban (akár egyedül is) ki lehet bérelni, hogy eljussunk vele A-ból B-be, Vigadó térrőlSzentendrére. A városnézés egyik legelegánsabb formája, ha arra gondolunk, hogy egy órás időtartamra kibéreljük a hajót, és a saját ütemünkben, az általunk választott utitársakkal, a nekünk tetsző helyeknél időzünk, zenével vagy anélkül, de mindenképpen kapitánnyal és matrózzal. Luxus a vízen, Budapest Duna-szögből. A harmadik az éjszakai verzió, ami hajnalig is tolódhat, minden a társaságon múlik. Házibuli a Dunán, hiszen tényleg csak a barátaid vannak ott.

Playlist: Dunarama Track: utazunkA Dunarama a folyón, a sebességen, a kényelmes üléseken és a gyönyörű panorámán túl, a luxusérzetről is szól. Talán a kapitány és a matróz jelenléte, a tömeg és a szmog hiánya, esetleg a többi hajó látványa okozzák ezt a különleges légkört. Már épül az a hajó, ami kevésbé lesz exkluzív, mint a Dunarama taxi, így sokkal kedvezőbb áron lehet majd igénybe venni a valóban csak taxi funkciót. A Duna menti irodaházak dolgozóinak, üzeletembereknek, akik nem akarnak majd a BKV hajón utazni, és persze a legkényelmesebb turistáknak lesz ez remek alternatíva a gyors közlekedés érdekében.

Addig is érdemes legalább egyszer kipróbálni milyen a Dunaráma, mondjuk a fix időpontokban induló Szentendrei túra alkalmával.

Úgyis tetszeni fog.