Szerelembe esett a Nylon magazin szerkesztője, Diane Vadino a hét éve Four Seasons Hotelként működő Gresham Palotába.

Diane augusztus 8-án megjelent posztjában (Nylon) eléggé elragadtatta magát ahhoz, hogy ne csak szimplán Budapest legszebb szecessziós épületének nevezze, hanem utána is járjon az épület történetének.

Csak, hogy senki ne legyen kevésbé informált Gresham ügyben, mint
Vadino: A Lánchídnál található palota épületét 1904-ben Quittner Zsigmond tervezte a Gresham Biztosító Társaság számára. A második világháború alatt szovjet megszállás alá kerülő Gresham 2005-ben nyitott meg újra egy 84 millió dolláros felújítást követően.

Diane – és feltételezhetően még sok vendég – kedvenc hallja is a Greshamben van. Mi tesz egy lobbyt egy sok országot, még több hotelt és rengeteg csillagot látott utazó számára favorittá? A boltozatos üveg plafon, a kézzel készített kristály levelekből álló csillár és a több mint egy millió darabkát számláló mozaikpadló.

A szerkesztő a hotelen belül is megszavazta kedvencét, és a kovácsoltvasból készült pávákkal szegélyezett lépcsősor nyert.

Győzött a Budai Várra néző kilátás is, bónuszpontokkal jutalmazva az egyébként is biztosan díjnyertes szállodai ágyat. Veszélyes – jegyzi meg a cikkíró, Diane -, mert így meglehet, hogy pont annyit látott Budapestből, amennyi az ablaküveg mögül elétárul. Mondjuk az nem kevés: köztük van a Halászbástya is.