Ahogy az elcsépelt frázis szól, furcsa állat az ember. Retteg a félelemtől, ugyanakkor sóvárog is utána. Irtózik a filmkockákon megelevenedő szörnyetegektől, ugyanakkor rajong is értük. Hideglelést kap a rémálmoktól, ugyanakkor a napfény menedékében már büszkén meséli, milyen démonok garázdálkodtak álmai vásznán.

A leírtakat alapul véve a tévedés kockázata nélkül kijelenthetjük, hogy a Lázár utcában rejtőző House of Horror Budapest, a hatodik kerület interaktív horroszínházként aposztrofált bestiafészke, minden élőnek és élőhalottnak kellemesen ijesztő pillanatokat tartogat.

A hangulatteremtés már a függöny felgördülése előtt megkezdődik. Az előtérben sejtelmes füstfátyol dereng. A falon kétarcú hologramok vicsorognak. A WC-folyosó elején egy darabolós sorozatgyilkos fürdőszobája fogadja a látogatót, a színház gyomrából pedig vérfagyasztó csatazajok szűrődnek ki.Sötét fejtörők

A szívdobogtató bolyongás során legalább a magánytól nem kell stresszelnünk, ugyanis már utunk elején egy kellemes orgánuma dacára hátborzongató idegenvezető siet a segítségünkre. Csuhás, hús-vér GPS-ünk azzal teszi fel a koronát irányadói teljesítményére, hogy a horrorzsánerekre épülő állomásokat témába vágó anekdotákkal fűszerezi.

A továbblépéshez megoldandó fejtörők origója a paralabirintus bejárata, ahol az ismeretlenben kalimpálva kell kitapogatnunk a rettegésre nyíló ajtó kulcsát. A további rébuszokról és lényekről azonban egy pisszenést se, aki kíváncsi, egyrészt hamarabb fog visszatérni bélszomjas zombiként, másrészt pedig járjon utána!Szívvel, béllel, lélekkelTermészetesen a szervezettség, a díszletek, illetve a forgatókönyv által alkotott trió nem működhetne kiváló, kellőképp kattant színészek nélkül, akik szívüket-lelküket (bizonyos esetekben a beleiket) kiteszik azért, hogy a lehető legjobb alakítást tálalják a világot jelentő boncasztalokon, tehát bánjatok velük tisztelettel!

Mivel nem áll szándékunkban lelőni a kriptasötét folyosókon ólálkodó poénokat, csupán egyetlen megszívlelendő tanáccsal szolgálnánk a leendő látogatóknak: gyűrjétek le a menekülést favorizáló életösztönt, és nézzétek végig a kibontakozó gore-jeleneteket!

Aztán cseréljetek gatyát.