"Mindig szerettük hangoztatni és fontosnak tartottuk elmondani, hogy a Cycle Me Home nem arról szólt főképpen, hogy egy srác hazateker vagy, hogy készüljön egy film, hanem mindig is megpróbáltuk a közösségi részét megfogni. Végig azt szerettük volna, ha minél többen csatlakoznak hozzánk."

Te hazatekernél Madridból? Na, ugye hogy őrült ötlet, de itt vannak a Cycle Me Home-os srácok, akik tényleg hazabringáztak. Helyesbítve nem mindenki tekert, mert volt, aki forgatott, más pedig vezetett az út alatt. Pontosan amiatt, hogy a végén megszülessen egy road-movie, mely harmincnyolc, Budapestre vezető nap sztoriját meséli el.

Az ötlet maga 2011. áprilisában pattant ki Klára Levente fejéből, aki éppen Madridban töltötte az ERASMUS-os hallgatók gondtalan napjait. A "hazatekerek" ötletből lett a Cycle Me Home című dokumentumfilm, mely hat országon keresztül pedálozik végig, 3284 kilómétert megtéve Madridtól Budapestig. Július 4-én indultak el a spanyol fővárosból, ahol éppen a Biciklisfutár Európa Bajnokság (ECMC) utolsó napja zajlott. Első hosszabb pihenőjük Barcelonában volt, majd átlépve a spanyol-francia határt olyan nagyvárosokat is érintettek, mint Marseille, Cannes és Nizza. Az egész utat saját zsebből állták, kézzel fogható, papírpénzben mérhető támogatást egyáltalán nem kaptak. Olaszorságban Torinón és Velencén is áttekertek, majd végig Szlovénián, azt követően pár perc erejéig Ausztriába is benéztek, majd a harmincnyolcadik napon megérkeztek a magyar fővárosba. A hivatalos érkezés pedig a Sziget Fesztiválra volt időzítve.

A három hónapig tartó utómunkában Vérten Dániel rendezőn kívül Hack Júlia is részt vett, mint vágó. Ők ketten ugrottak neki a negyvenegy órás nyersanyagnak, és vágták készre a Cycle Me Home-ot. Többek között az ő munkájuk segítette Selmeczy Miklóst a fényelés terén, illetve Battha Gáspárt, aki a feliratozásban és a térképgrafikák elkészítésében segédkezett.

Az első hazai vetítés április elején már lement, melynek hihetetlenül nagy sikere volt, aminek ékes bizonyítéka, hogy egymás után háromszor is lejátszották a filmet a premieren. Emiatt is döntöttek úgy a srácok, hogy május közepe fele újra levetítik az alkotást, melynek kockái több külföldi biciklis fesztiválon is láthatók lesznek.

A fiúkat, Klára Levi ötletgazdát, Pálla Máté vágót és Vérten Dánielt, a film rendezőjét faggattuk az útról, az felgyülemlett élményekről és többek között jövőbeli terveikről.