Április 20-án, csaknem 20 helyszínen, délutántól egészen éjfélig várja az érdeklődőket a Kis Könyves Éj, a Könyvfesztivál párhuzamos kísérőeseményeként!

Hogy kik érdeklődjenek? Elsősorban azok, akik imádják a könyveket, órákat képesek eltölteni a könyvesboltokban és lételemük a művészet. Menjenek el azok is, akik szeretnének egy különleges péntek esti programot, amit nagyszerű szerzők, előadók és alkotók társaságában tölthetnek el. Éjfélig bárki nyugodtan lapozgathat, nézelődhet, felfedezve a független könyvesboltokat, illetve ismerkedve a város lakóival és vendégeivel.
Sok-sok különféle profilú és kínálattal bíró, önálló, egyedi hangulatú könyvesbolt két fontos céllal indítja útjára a kezdeményezést. Az egyik, hogy felhívja a városban élő, megforduló, könyvekre éhes közönség figyelmét a független könyvesboltok sokféleségére, illetve előnyeire, hogy felélénkítse a könyvesboltba járás divatját. Így kívánnak ráhangolódni a tudatos vásárlók igényeire.

A Kis Könyves Éj programjai között találunk kifejezetten egyes könyvek bemutatója köré szerveződő előadásokat, beszélgetéseket, illetve felolvasásokat. Egyes üzletekben lesznek koncertek is. Képzőművészek és illusztrátorok is résztvesznek az Kis Éjen, és fotókiállításra is számíthatunk. Tényleg több ez, mint egy könyves est: például katalán és román ételek kóstolására is lesz lehetőség! Gyermekfoglalkozások, kedvezmények, külföldi vedégek mind várják a látogatókat.A Kis Könyves Éj nem egy egyéjszakás kaland, a szervezők és a résztvevők hosszú távon gondolkodnak. Cél az is, hogy a független boltok megismerjék egymást, és minden együttműködésen alapuló ötletüket megosszák egymással, és egyre jobb szolgáltatásokkal várhassák vásárlóikat, programjaik vendégeit.

A Kis Könyves Éj alapítói a Gondolat Könyvesház, a Két Egér Könyvesbolt és a Massolit Könyvesbolt és Kávézó voltak. További információk és érdekességek a honlapon.