Hétfő délelőtt adták át a Gombold újra hivatalos falfestményét, ami Farkas Anett győztes ruhadarabját ábrázolja. A csaknem egy hét alatt megfestett, Dessewffy utcában található tűzfal immár a magyar divatot népszerűsíti.

2011 novemberében másodszorra írta ki Gombold újra! - Divat a magyar című öltözéktervezési pályázatát a a Design Terminál, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium háttérintézménye. A jelentkezők feladata valamely magyar viselettörténeti érték átírása volt kortárs, mai trendeknek megfelelő formába. A kezdeményezés célja, hogy segítse az eredményesen pályázó fiatalok sikeres piacra lépését és termékeik ismertségének növelését, hozzájárulva ezzel a magyar kreatív ipar fejlesztéséhez.

Tavalyhoz képest idén több mint kétszer annyi, közel 1000 tervező és kézműves jelentkezett a pályázatra. A szakmai zsűri döntése értelmében március 31-én, szombaton 35-en mutathatták be kollekcióikat a Millenárison megrendezett nagyszabású divatshow-n. Mintegy nyolcezren látogattak ki erre a nem mindennapi egész napos eseményre, a divatbemutatókat pedig körülbelül háromezren kísérték figyelemmel a helyszínen, és több ezren a Vodafone által biztosított online közvetítésen.

A kortárs öltözéktervezési kategória első helyezettje öltözék kategóriában Farkas Anett végzős építészhallgató "Zsindely" című kollekciója lett, amelynek egyik legjobb darabját a díjazás részeként a Suppré Neopaint 3 fős művészcsapata óriási, több mint 250 m2-es falfestményen örökített meg. A festmény modellje Lukács Gabi, az egész divatshow rendezője volt. A Terézváros Önkormányzatának segítségével Budapest szívében megvalósuló, 25 szín felhasználásával készült alkotáson 7 munkanapon keresztül dolgoztak a művészek.