Március 31-én, a Fővárosi Önkormányzat tizenhárom színházában egyetlen éjszakára megváltozik minden. Budapest neves színházai, színészei különleges, egész estés programsorozattal várják a közönséget, hogy bemutathassák színes, sokoldalú arcukat. És hogy mitől más ez az este, mint a többi? Attól, hogy a függöny korábban gördül fel a megszokottnál. Attól, hogy most arra kérik a nagyérdeműt, ne csak néző legyen, vegyen is részt a játékban. És attól, hogy egészen hajnalig a színházé a főszerep! 

Rendhagyó, interaktív programokra, kiállításokra, eddig még sosem látott előadásokra, gyerekműsorokra, koncertekre, beszélgetésekre hívunk mindenkit, aki többet szeretne látni, mint egy hagyományos színházi előadás.Ezen az estén: végigsétálhat egy csodás báblabirintuson a Bábszínházban vagy meghallgathatja az Operettszínház társulatának éjszakai dalparádéját. Megtekintheti legendás színészek jelmezeit és a Parasztdekameront a József Attila Színházban. Részt vehet A hős és a csokoládékatona dalainak koncertjén vagy egy izgalmas peep-show-n a Katona József Színházban. Találkozhat a legkedvesebb mesehősével, vagy aranyhallá változhat a Kolibri Színházban. Beülhet a rendhagyó Lélek Színpada estre, Müller Péterhez vagy a fiatal tehetségek musicalelőadására a Madách Színházba. Zenés kávéházi esten vehet részt a társulattal és szellemvasutazhat az Örkény Színházban. Megnézheti a Retró Lehetetlent és a Vodku zenekar koncertjét a Radnóti Színházban. Részt vehet a Hideg van koncerten a Thália Színházban és az Éjszakai kabarén a Mikroszkóp Színpadon. Megtekintheti az Álomfejtés című darab ősbemutatóját az Új Színházban. Meghallgathatja a Monokli című előadás színészeinek beszélgetését sikereikről, pályájukról és megtáncoltathatja kedvenc színészét a Vígszínházban.A kulturális programban részt vevő színházak: Budapest Bábszínház, Budapesti Operettszínház, József Attila Színház, Katona József Színház, Kolibri Színház, Madách Színház, Mikroszkóp Színpad, Örkény István Színház, Radnóti Miklós Színház, Szabad Tér Színház, Thália Színház, Új Színház, Vígszínház.A Színházak Éjszakája egy olyan különleges programsorozat, amelyen a közönség az erre az estére érvényes karszalag megvásárlásával ellátogathat a főváros tizenhárom színházának bármelyikébe. Aki járt már hasonló eseményen, tudja, hogy nem kell mást tennie, mint kiválasztania a programajánlatból a neki tetsző előadásokat, műsorokat, s ellátogatnia akár az összes színházba, kedve szerint.

SZÍNHÁZAK ÉJSZAKÁJA - KATONA from Katona József Színház on Vimeo.A programok március 31-én, szombaton kezdődnek és egészen másnap, április 1-én hajnalig tartanak.
Részletes program az esemény honlapján olvasható, illetve a Facebook-on.A Színházak Éjszakája program kizárólag karszalaggal látogatható. A tizenhárom színházba érvényes karszalag megvásárolható a programban résztvevő színházak jegypénztárában és szervezésén, a felnőtt karszalag 1700 Ft, diák karszalag 1000 Ft (diákigazolvánnyal váltható), gyerek karszalag 100 Ft (6 éves korig)