November végén a két tazmán vombat érkezése kavarta fel az állatkert porát, februárban pedig a kis zsiráfborjú születésétől volt hangos a sajtó. Zajlik az élet az állatkertben, amire a jó időnek köszönhetően egyre többen lesznek kíváncsiak.

Üröm az örömben, hogy az öt Európai Uniós támogatással megvalósuló projekt közül négynek a megvalósítása éppen zajlik, így az állatokon túl munkagépekkel is találkozhatunk. Cserébe pár hónapon belül teljesen megújult állatkert fogadja majd a látogatókat.Összkomfort állatnak, embernekA lezárt projekt eredménye a nagy tó, ahol 2011-ben már az utómunkálatok folytak csak, mára pedig a vízminőség is kezd helyreállni. Fontos volt, hogy természetes partvonalat építsenek ki az állatok és az esztétikum szempontjából egyaránt. Az „élőhely és gyűjtemény rekonstrukciós projekt” másik eleme egyrészt a Japánkert és a Főkapu körül elterülő részek megújítását jelenti, illetve épül egy csapadékvíz elvezető rendszer is. Ennek nagy a jelentősége gazdaságossági szempontból. A műemlék rekonstrukció mellett, az emberek kényelmét és teljesebb körű kiszolgálását célozza meg a Főkapu elnevezésű projekt. A bejáratnál ugyanis Városliget-történeti kiállítás, információs pont, új mosdóblokk, és vendéglátótér áll majd a látogatók rendelkezésére.200 pete postán! Tavaly kistigrisek születtek, vombatok, flamingók és földimalacok érkeztek. Az aktuális nagy durranás éppen a zsiráfbébi az állatkertben, aki alig egy hónapja született, de a jövőben is nagy izgalmak elébe néz a FÁNK. Párt várnak a hiénához, „egészségesen párosodtak” az elefántok és több új faj is érkezik majd hamarosan. Kétszáz botsáska petéje már úton van Budapestre, valamint aláírtak egy megrendelést 150 piránjára is! Mindezen túl csupasz turkálók, antilopok, ködpatkányok, borzas gödény, tőfarkú rák és ráják is otthonra lelnek majd a Fővárosi Állatkertben. Reméljük a jegesmedvék is produktívak lesznek, az állatkert dolgozói ugyanis nagy szerelmet gyanítanak a pár között.

Varázshegyen innenKözelebb, élesebben, gyorsabban, interaktív módon, és minél intenzívebben! Ezt akarja a huszonegyedik század gyermeke mindentől amivel csak foglalkozik, mindenhol ahová csak beteszi a lábát. Az Állatkertben is. Erre épít a Varázshegy projekt is. 3200 m²-nyi terület 17 terme tele élő állatokkal és kövületekkel, különleges ősmaradványokkal, kalandos játékokkal, 3D mozi és szimulátor vetítőterem rendszerrel várja a szórakozni vágyókat. Az élő herkentyűkön túl, ősemberekkel, dinoszauroszokkal is találkozhtaunk majd, csak győzzünk várni míg elkészül, várhatóan május 18-ig. Addig is a nagy felfordulásra való tekintettek 15%-os kedvezménnyel válthatunk belépőjegyeket az állatkertbe egy hónapon keresztül!