Süti? Nem süti. A La Delizia fő profilja elsősorban a keksz. Több, mint 22 féle keksz közül válogathatunnk az üzletben, amelyet első blikkre a mediterrán hangulat, másodikra pedig a sajátos filozófia tesz elragadóvá.

La Delizia - Omlós, ropogós, édes-sós…

Utóbbi két szóban összefoglalható: egészséges élvezet. Azok fognak elégedetten távozni az üzletből, akiknek a finom és házias ízeken túl a természetes alapanyagok is fontosak. Amit itt biztosan megtalálhatunk: isteni illat, szemet gyönyörködtető finomságok, kísérletező kedvű cukrászok, barátságos hangulat és gyönyörű tálalás. Kell keksznél több?Porcukorfelhő

Mégis milyen ízű a hedonizmus? A 22 féle kekszet tekintve leginkább édes. Úgyhogy nincs cukor-stop, de kivétel sincsen, ami a természetes hozzávalókat illeti. A világ különböző tájairól származó keksz-recepteket felhasználva, azokat átalakítva állnak össze a La Delizia finomságai. Van, hogy elsőre remekmű születik és az is előfordul, hogy hosszas kísérletezés előzi meg a végleges receptúrát, illetve formát. A legfőbb alapanyagok: a német vaj, a magyar cukor, illetve a szintén hazai liszt. Az aszalt gyümölcsök, például az áfonya és a körte, valamint a kandírozott- narancs, citrom, illetve gyömbér, valamint a noszvaji szilvalekvár mind állandó szereplők a La Delizia bevásárlólistáján. A belga csokoládé, a különféle magvak; elsősorban a dió, a mandula és a mogyoró szintén a nagyobb mennyiségben rendelt hozzávalók között sorakoznak.Variációk egy témára

A La Delizia kekszpalettája nagyon széles, kilenc nagyobb színfoltot különíthetünk el rajta. Van teljes kiőrlésű lisztből készült, zabkorpás keksz, amelyet a ha már nem lúd legyen sovány elv alapján nádcukorral készítenek. A vendégek általában meglepődnek, hogy még így is tényleg „van íze”! Erről a csoki cseppek, az aszalt meggy darabok és az almás-fahéjas ízek gondoskodnak.
A vajasabb apró kekszek kókusz, körte, mandula, marcipán és narancs ízben kaphatóak. Nem csak kávékhoz, hanem borokhoz is tökéletes az Olaszországban nagyon népszerű mártogatós mandulás és csokis típus. Kókuszcsók is kapható, a hagyományosabb ízek kedvelői pedig a különböző lekvárral megkent linzerek közül válogathatnak. A pikáns vonalat a csokis-csilis keksz képviseli. A reformer finomságok pedig laktózmentesek, növényi zsír és nyírfacukor felhasználásával készülnek. Aki lisztet nem ehet az válassza a macaront, akinek pedig tojás allergiája van, az is nyugodtan ehet a müzlis kekszekből!Unod a bonbont?

Akkor ajándékozz kekszet, méghozzá gyönyörű fémdobozban! A címkére az mindenképpen rá lesz írva, hogy La Delizia, de hogy valami egyéb is rákerül-e majd, az csak rajtad múlik! A csomagoláson rajta lehet a barátnőd nevétől a „nassolás szerelmeseinek” megszólításon át a „A budapesti napok emlékére” feliratig bármi. Törzsvendég kártyát is igényelhetünk, ha bevált a kekszcsomag és szeretnénk minél több emberrel megismertetni a kulináris keksz-élményt.Válogass, maradj!

A La Delizia barátságos hangulata, a cukrászatból kiáradó kellemes karamell illat, és az isteni forró italok garantálják, hogy a keksz ne csak otthoni műfaj legyen. Korábban a vendégeket a minőségikávék és a szintén helyben készült sütemények hívogatták egy-egy reggeli kávé-, délutáni beszélgetés erejéig. Így például a friss almapüréből készült fahéjas tiramisu, a répatorta, a brandys csokikrém, illetve a habcsók, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Ma azonban már kekszválogatást is gyakran rendelnek a kávé, tea, jóízű beszélgetések mellé.Keksz versus pogi: 1-0

Miért jó ötlet kekszet kínálni az üzleti megbeszélések, ünnepségek, fogadások alkalmával? Nem csak azért, mert a természetes alapanyagoknak köszönhetően a La Delizia termékeit nassolva senki nem fog hasfájással hazaszaladni, hanem azért is, mert sokkal tartósabbak, mint a jól ismert „csak frissen finom” pogácsák. Akár 6 hétig is elállnak a kekszek, így mindig elég csak annyit kibontani, amennyire éppen szükség van. A sós kekszek egyébként kiválóan alkalmasak borkóstolókon is, főként az a típus, amelyikben több sajt található, mint liszt. Az édesebb típusok az esküvőkön, lakodalmakban hódíthatnak, vagy bárhol, ahol nem árt, ha a harapnivalók az alkoholos italokkal is köszönőviszonyban vannak. Ezt egy habos torta nem feltétlenül mondhatja el magáról.Mekkora macaron!

A március 20-i Macaron-napra a La Delizia is benevezett! Méghozzá nem is akármilyen indulóval: a „Szerecsencsókja” névre hallgató macaron, különlegesen nagy méretének köszönhetően mára az üzlet végjegyévé vált. Korán kellett kelnünk, hogy megnézzük hogyan készül a dupla csokis kedvenc, mert a macaron még a kekszek közt is kivívta magának a legbonyolultabb típus pozíciót! Habarás, kavarás, szitálás, rajzolás, várakozás, bőrösödés, nyomkodás, sütés, töltés, ragasztás, kóstolás mindez több, mint két órát vesz igénybe. Gyakorlott cukrászok is igazi sikerélményként élik meg, ha jól sikerül az aznapi adag, annak ellenére, hogy a La Deliziában erre majd minden nap sor kerül. A belga csokoládés verzió mellett meggyes macaron is kapható, de a jövőben mogyorólisztből készült nugátkrémmel töltött típust is kóstolhatunk majd!Ha újra itt a nyár…

A Macaronnap után is van életkedv a La Deliziaban! Még hozzá mediterrán kiadásban. A nyár ugyanis olyan újdonságokat ígér, mint például a különböző gyümölcsturmixok, frissítő limonádék. A teraszra kikerül majd két darab asztalka is, ami mellett lehet majd élvezni a pikánsan természetes ízeket. Az üdítők elkészítéséhez KorokmayKlári ad tanácsokat. A felhasznált fűszerek között biztosan ott lesz majd a citromfű, a gyömbér, a menta és a rozmaring. Drukkoljunk, hogy ezentúl sikerüljön találni egy olyan megbízható futárcéget, aki kellőképpen vigyáz a törékeny csomagra, hogy rendelni is lehessen a finomságokat!