Az Ezeregyév az első egész estét betöltő produkció, mely a magyar történelmet dolgozza fel a Honfoglalástól napjainkig 260 kosztümre, fénytechnikára és fergeteges zenére épülve.

Az Életben betöltött szerepünket a bennünk élő jó és rossz keveréke határozza meg. Az egyén befolyásolja a közösségek és a társadalmak alakulását. Ez a szerepvállalás múltat, jelent és jövőt teremt, alakítja történelmünket, történetünket. A Teremtő angyalaival (a Föld és az első emberpáros, Ádám és Éva megteremtésével), Lucifer pedig ördögeivel alakítja ebben az egész estét betöltő táncvízióban az arányokat.
A jó és a rossz klasszikus értelemben vett csatája a magyar történelem nagy metszéspontjaiban csúcsosodik ki. Ezeket a metszéspontokat vázolja fel a műfaj jellegzetes elemeit felhasználva előadásunk.

Az ezeregy éves magyar történelem feljegyzésre érdemes nagy pillanatainak felvillanásával monumentális és egyedülálló kísérletet élvezhetünk az alkotó optikáján keresztül.

Szereposztás:
A teremtő:

Patonai Norbert Lucifer:

Falvai Miklós Ádám:

Péli Róbert Éva:

Morvai Veronika Angyalok:

Dénes Nándor, Görög Zoltán, Horváth Mónika, Sátori Júlia, Zsombori Miklós Ördögök:

Bistei Judit, Deák Vince, Pintér Ágota Lotti, Újszászi András Továbbá:

Benkő Dávid, Boros Bettina, Dunaveczki Éva, Filep Viktor, Holman Enikő, Klausz Bernadett, Lázár Anna Dóra, Patonai Zsolt, Plesovszki Petra, Reszneki Domán, Széphalmi Júlia, Varga Attila, Vajda Nikoletta, Zsombori Miklós

Zene:
Rossa László, Gömöry Zsolt, valamint a Ghymes együttes két száma hallható Tűzugrás című lemezükről.
Látvány:
Balázs Antal
Fény:
Szimeiszter Balázs
Jelmez:
Debreczeni Ildikó
Hang, komputeres vezérlés:
Rostás Tibor, Kupcsik Bertalan
Producer:
Vona Tibor
Rendező-koreográfus:
Román Sándor