A 2012-es évben az idén 15 éves LAKÁSTREND és a BUDAPEST ESSENTIAL LOOKS társrendezvényként működnek együtt. Március 2. és 4. között kortárs bútortrendek, nemzetközi deisgn és trendformáló divat foglalja el a Millenárist!

Március 2. és 4. között, a trendformáló Lakástrend design- és bútorkiállítás a Schwarzkopf Professional által bemutatott Budapest Essential Looks divatbemutató-sorozatával karöltve foglalja el a Millenárist, ahol óránkénti divatbemutatókkal, a hazai és nemzetközi enteriőrdesign kiválóságaival, szakmai előadásokkal, hatalmas beltéri kertekkel és design gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

A kamaszkorba érkezett Lakástrend kiállítás felrúgja a korlátokat és minden tekintetben újít. Idén is a fenntarthatóság és a szofisztikált luxus keretei közé épített otthon-trendek dominálnak a kiállítók között, de a csikorgós tél végén átformálja a Parkot, a Millenáris B csarnokába pedig egy 120 nm-es épített kertet is beköltöztet! A kiállítók között találunk fiatal, sikeres és magyar luxus bútormárkát, igéző német fénybútorokat, amerikai kartonlámpákat vagy éppen három széket egyetlen lapból szelve.

A Lakástrend Kiállítás központi eseményeként a 11 éve működő 'madeinhungary' tárlat a legkiválóbb hazai designerek munkáinak bemutatkozó eseménysorozata, melynek tervezői többek között a 100% Design London kiállításán is képviselik hazánkat. A kiállítás célja, hogy a legkiválóbb hazai formatervezők és iparművészek munkáit képviselje. Itt kerül átadásra a 'madeinhungary' és a PannonArts által patronált, rangos elismerés, az Év Ékszere Díj.

Az idei program központi eseménye a Visegrad Fund, a Lengyel Kulturális Intézet, a Cseh Centrum és a Szlovák Intézet által támogatott Meeting of Eastern and Central Eastern European Design (MEED) kiállítás és előadás sorozat, ahol a legkiválóbb feltörekvő cseh, lengyel és szlovák venég-designerek kapnak bemutatkozási lehetőséget. Kiállításuk mellett a szombati szakmai napon előadásokkal is bemutatkoznak, a nap végén pedig az Octogon magazin által moderált kerekasztal beszélgetésen vitatják meg a régió design kultúrájának kapcsolódási pontjait.

A 'meed' keretein belül megrendezett szakmai előadások nyitóprogramjaként Julia Warmers, a stuttgarti Akademie Schloss Solitude referese tart előadást a világ egyik legrnagosabb művészeti alapítványának működéséről, azon belül az „Eastern Network” és az „Art, science and business” programokról. Az előadáshoz csatlakoznak a korábbi magyar Solitude ösztöndíjasok: Radnóti Tamás, Szentirmai-Joly Zsuzsanna, Szigeti Szilvia és Szűcs Edit.

A Lakástrend és szakmai partnere, a Dulux a kiállítás alkalmából egy meglepetéssel készül a Millenáris látogatói számára: a Let’s Colour színdesigner-csapata maradandó falfestménybe komponálja az év színtrendjeit.

A

LAKÁSTREND és a

BUDAPEST ESSENTIAL LOOKS egy időben, azonos helyszínen, történő megrendezése mindkét fél számára új távlatokat nyit a trendek nagyközönséggel történő megismertetése terén.

A

Lakástrend

és a

Budapest Essential Looks

életre hív egy egyedi rendezvényminősítő védjegyet

TRENDBANG!


néven, melyet minden olyan a trendekkel, divattal, designnal stb. foglalkozó tematikus rendezvény megkaphat, aki a

TRENDBANG!

minőségi követelményeinek eleget tesz. A minőségi követelményeket egy erre az alkalomra felálló komoly szakmai háttérrel rendelkező kurátor csapat fogja összeállítani és tesz javaslatokat minden évben a

TRENDBANG!

minősítés elnyerésére.

A

Budapest Essential Looks

és a

LakásTrend kiállítás

közös együttműködésének keretében megrendezésre kerülő események, aktivitások: Fotókiállítás - Tombor Zoltán nemzetközi hírnevű fotóművész Absolutely című fotókiállítása, először a nagyközönség számára Fodrász sarok személyreszabott tanácsadással és professzionális minőségű Schwarzkopf Professional termékekkel, a budapesti LUV STYLE

és a tatabányai SÉRÓ BÁRÓ fodrászcsapat közreműködésével a Lakástrend kiállítás területén Designer Store és Designer Show-Room a Lakástrend területén :

a Budapest Essential Looks tervezőinek legújabb kollekcióival, a Designer Store-ban 20%-os kedvezménnyel!


2012 tavasz-nyári színtrendek a sminkedben, avagy, miként használd a trendszíneket az egyéni színtípusodnál!

Megmutatja Neked a Laksátrend kiállítás területén a Kreatív sminkműhely csapata
Idén a tervezők -Kepp Showroom, Tomcsányi Dóra, Nubu, Artista,

Art’z Modell, Gabo Szerencses, AnnaEva, Madleine by Fidji Couture, Manier, Léber Barbara, Daalarna - legfrissebb kollekciói mellett teret adunk magyar gyártók bemutatkozásának. A szombati nap nyitányaként, a tervezői bemutatók előtt a Magenta és a Sugarbird 2012 tavaszi-nyári kollekcióit állítjuk színpadra.

Tervezett programok napi bontásban:
MÁRCIUS 2., PÉNTEK11.00 -14. 00 NYILVÁNOS FŐPRÓBÁK 15. 00 GABÓ SZERENCSÉS 15. 50 KEPP SHOWROOM 16. 40 TOMCSÁNYI DÓRI 17. 30 ANNAEVA 18. 20 NUBU 19.10 ARTISTA 19. 30 BE CREATIVE - NOT MONOTONE

Lancia divattervezői pályázat döntőseinek bemutatója MÁRCIUS 3. SZOMBAT10. 00 -13. 00 NYILVÁNOS FŐPRÓBÁK GYÁRTÓK BEMUTATKOZÁSA 15. 00 SUGARBIRD 15. 40 MAGENTA TERVEZŐI BEMUTATÓK 16. 20 ART’Z MODELL 17. 00 MADLEINE by Fidji Couture 17. 40 MANIER 18. 20 LÉBER BARBARA 19. 00 DAALARNA - Benes Anita 19. 40 ART’Z MODELL EXCLUSIVE 20. 00 BE CREATIVE - NOT MONOTONE

Lancia divattervezői pályázat döntőseinek bemutatója 21. 00 Lancia Ypsilon és a Fanzine bemutatja

BLACK & RED TREND PARTY MÁRCIUS 4. VASÁRNAP10.00-17.00-19.00 VIP SCHWARZKOPF PROFESSIONAL FODRÁSZ NAP 10.00 -13.00 Nyilvános főpróbák 13.00 -14.00 2012 esküvői trend bemutatók:

Fehér Szalon, Nagy Ágota by Orlando Collection 14.00 - 15.30 Schwarzkopf Professional bemutatja:

2012 tavasz/nyár hajszín trendjei a divat tükrében (A Schwarzkopf Professional legfrissebb innovációinak találkozása magyar divattervezők kollekcióival) 15.30 - 16.00 Szabó Ádám, a Trevor Sorbie International plc. Covent Garden nemzetközi mesterfodrászának bemutatója 16.00 -16.20 2012 tavaszának esküvői konty trendjei, Karika Zsolt és Rózsa Erzsébet bemutatója 16.20 - 16.40 Kreatív Sminkműhely bemutatja:

2012 tavaszának smink trendjei és 2012 esküvői smink trendek 16.40 - 17.00 BE CREATIVE - NOT MONOTON - Lancia divattervezői pályázat döntőseinek bemutatója, eredményhírdetés 17.00 - 19.00 Szakmai Program VIP (Zártkörű program a Schwarzkopf Professional szakmai jeggyel rendelkező vendégeinek) Schwarzkopf Professional bemutatja: Essential Looks 2012:1 Trend bemutató Jegyvásárlás a Millenárison már elővételben is.

Napijegy: 2000,- Ft
A jeggyel a Lakástrend és a Budapest Essential Looks trend eseményének összes programja látogatható.