A prágai 36 szobás, rendszerint telt házzal üzemelő egység után Budapesten is megnyitja kapuit a Buddha-Bar Hotel, amely számos szolgáltatást nyújt majd, külföldieknek és helyieknek egyaránt. A WeLoveBudapest csapata utánajárt a fejleményeknek.

A Buddha-Bar, mint életérzésA Buddha-Bar története 1996-ra nyúlik vissza, ekkor álmodta meg a román gyökerekkel rendelkező Raymund Visan az első Buddha-Bar restolounge koncepciót Párizsban.

Az életérzés hamar átterjedt a yuppie létforma egyéb területeire is, így már nem csak a meditáció és az alternatív lassi kortyolgatás mellett szóltak Claud Challe zenéi, melyek a szállodalánc védjegyévé váltak. A Buddha-Bar CD-k közös jellemzője, hogy a lemezeken szereplő zeneszámok sajátos stílust képviselnek: különböző népek (arab, távol-keleti, latin stb.) autentikus zenei motívumai, a világzene és a modern elektronikus zenék keverékei. A visani vízió az utóbbi tizenhat évben bejárta a világot és minden, magára valamit is adó tengerparti bár, Thai- vagy annak látszó masszázs szalon is magáénak tud egy-egy kópiát a tizenhárom válogatás CD egyikéből. Jelenleg a George V. Entertainment csoportba tartozó tizenkét márka, harminchárom helyszínen fogadja a vendégeket.

A Buddha-Bar, mint szállodaSzámos példát találunk Budapesten egy történelmi épület és luxusszálloda harmóniájára. New York Palota, Gresham,Royal, Palazzo Zichy, Bohem Art, BW Parlament, csak hogy egy pár tipikus és egyébként jól sikerült, értékteremtő beruházást említsünk. Ezek mindegyike megpróbálta kihasználni, illetve modern köntösbe burkolni a múlt pompázatos helyszíneit. A Klotild Palota mégis más, hiszen a történelmi épület évszázados eleganciája és a kortárs ázsiai design összehangolásával egy különleges, egyszerre laza, cosmopolita de mégis luxusérzést kínáló hangulatos elegy jön létre.

A Buddha-Bar koncepciót a nagy múlttal rendelkező és gyorsan fejlődő Mellow Mood Hotels szállodacsoport hozza el Budapestre. Maga a szálloda és a vendéglátás várhatóan közel 150 magyar, illetve külföldi embert foglalkoztat majd. 102 szoba és lakosztály, 6 vendéglátó egység, köztük a világhírű Buddha-Bar étteremlánc legújabb tagja, valamint a legfelső emeleten egy panorámatetejű bár, illetve a -1-es szinten egy spa várja majd a vendégeket.

Hogy miért pont Budapest? Sasha Golubovic a szálloda ingatlanfejlesztési igazgatója elárulta, hogy a piacon igény jelentkezett valami újra és különlegesre, ami eltér a megszokottól. A szálloda- és étteremkomplexum megnyitását nagy várakozás előzi meg hazai és külföldi részről egyaránt.


Véleményünk szerint nem lesz könnyű ilyen budapesti profitráta mellett, szakképzett, a nyugat-európai szerviz mentalitását és a szigorú franchise előírásokat megvalósítani, illetve a személyzetet hadrendbe állítani, valamint hosszú távon motiválni. A Mellow Mood Hotels tapasztalata szerint viszont Magyarországon sok a fiatal, jó szakember, akiknek lehetőséget kell adni, illetve külföldről is egyre többen térnek haza, ha itthon is megfelelő ajánlatot kapnak.

A Buddha-Bar, mint étterem és bárA Buddha-Bar étterem felejthetetlen élményeket ígér, ahol a vendég az érzékeken keresztül egy varázslatos utazásra indulhat, egy földkörüli utazásra, az ízek felfedezésére a Pán-Ázsiai ételek és kultúrák izgalmas keverékével.

Az étterem különleges hangulatát az egyedi Buddha-Bar zene teremti meg, a hely szellemiségét pedig az 5 méter magas Buddha szobor szimbolizálja. A nap végén a Klotild Lounge nyújthat tökéletes kikapcsolódást a lélegzetelállító kilátással és a Buddha-Barra jellemző italok széles választékával. Az 5-csillagos Buddha-Bar Hotel Budapest Klotild Palace áprilisban nyitja meg kapuit.

Erre a generációra és a turistákra építeni, valamint az épület klasszikus adottságait ötvözni nem mindennapi vállalkozás, sokkal inkább egy bátor próbatétel. Sok sikert kívánunk!