Az első nagy sikerű januári szimpózium végezetével nem volt kérdéses a téma folytatása. Rengeteg igény és ötlet merült fel  a városi pályaudvarok rehabilitációja kapcsán.

"Hozz létre kapcsolatokat.” Jobs egyszer azt mondta: a kreativitás összekapcsol dolgokat. Ez alatt arra gondolt, hogy emberek széleskörű élettapasztalattal gyakran olyan dolgokat is meglátnak, melyet mások nem vesznek észre. Kalligráfiát tanult, aminek semmiféle gyakorlati haszna nem volt az életében – addig míg meg nem építette a Macintosh-át. Jobs utazott Indiában és Ázsiában. Tanult designt és vendéglátást.„Ne élj burokban. Kapcsolj össze ideákat különböző területekről.”(Steve Jobs)UrbanLAB – integrált városfejlesztési műhelyAz Urbanissimus Klub Egyesület 2012. január 31-én a vasúti pályaudvarok témával útjára indította UrbanLAB kommunikációs programját. A jól sikerült első szimpóziumon már körvonalazódott, hogy a téma megér legalább még egy „misét”.

„Pályaudvarok húzóerővel”  másodszor!avagy a Vasúti Pályaudvarokkal foglalkozó második gondolatcsere szimpózium a korábbi helyszínen, a Design Terminál első emeletén 2012. február 28-án 15.00 órakor
Program:15. 05: rövid tájékoztatás a párbeszéd folyamatáról, módjáról 15. 15: Koszorú Lajos urbanista: Városszerkezet és a várható közlekedési paradigmaváltás
Párbeszéd-vita
16.00:
Iványi György Közgazdász és urbanista: PU = Város a városban…
Párbeszéd-vita
16.45:
Kálnoki-Kis Sándor közlekedésmérnök –urbanista: Városszerkezet és vasút egymásra hatása – múlt, jelen és jövő - Debrecen és Győr példáján
Párbeszéd-vita
17.30:
Előadás egyeztetés alatt Összefoglalás és ajánlások a follow up -ra PU-k harmadszorra Jelentkezés a „PU harmadszorra” időpontra.
Illetve egy japán levelezőpartner segítségével bepillantást nyerhetünk a szigetországi megoldásokba.FAQ, avagy Gyakori Kérdések:Sokan kérdezték, hogy csupán budapestiPU-król szól-e az esemény, de ez az első alkalommal kiderült, hogy nem. Nem csupán budapesti a probléma, a változás igénye. Igaz, hogy az UrbanLAB alapvető célja Budapest fejlődésének, városfejlesztésének szolgáltatni impulzusokat, de a gondolkodás általános. Egyfajta „looking at the kitchen” módon minden város, szakember, gondolkodó számára nyitott a műhely. Nem megoldást kívánnak adni, hanem gondolkodásmódot, megközelítést a probléma jobb megértésére, lehetőség szerint a probléma halmaz struktúrálására és ezáltal indirekt a megoldására.

Időpont: 2012. február 28. 15.00 Helyszín: Design Terminál, Budapest 1051 Erzsébet tér 13.
Regisztráció: A korlátozott férőhelyek száma miatt részvételi szándékukat jelezzék az info@welovebudapest.com e-mail címen.