2012. február 9-én megnyílt a 10000% retrospektív kiállítás, amely 2012. március 8-ig látogatható a Madách utcai Telepen. A 10 év munkásságát bemutató PopUp, a Chimera Project programjának keretein belül jött létre, melynek  szervezői boldog születésnapot kívánva az 1000% csapatának hívtál fel az érdeklődők figyelmét a kis-, de annál izgalmasabb terem dekorált falainak megtekintésére.  
 

Mennyi az annyi?1000%: az 10-szer 100%. Az rengeteg, még egy évig is, nem még 10 esztendőn át. Mit kell tudni, tenni, hogy egy csapat méltó legyen erre a névre? Sokat, sokfélét, sok területen. A kiállítás apropóján megjelent leírásban ez áll: „Ami az 1000%-ot kiemeli az a komplexitás, ahogy a legkülönfélébb kontextusokban szimultán operál.” A csoport – névszerint: Füredi Tamás, Orosz Richárd, Stark Attila, Szabó Balázs, Vörös Krisztián az első komoly, szinte programszerűen működő budapesti street art csapat.

Plusz: művészeti kiállítások, megrendelésre vagy illegálisan létrehozott köztéri vagy privát munkák, fesztiválok, események grafikus megjelenése, poszterek, funzinok, magazinok, flyerek – ezek mind a fiúk munkásságát dícsérik.

RetrospektívA «10’000% - since 2002» kiállítás ennek a munkásságnak a méltatása, ami a látogatókat kaleidoszkóp-szerűen veszi körül a legkülönfélébb médiumokkal. Már első blikkre is nagyon részletgazdagnak tűnik a kiállítás, sok bogarászást, némi olvasgatást és – legalábbis a budapestieknek – sok ismerős képet ígérve. Ahogyan körbehaladunk a termen ez be is igazolódik, tematikus blokkokba rendeződve. A csapatról készült fotókkal kezdődik a látványtúra, majd a street art alkotások, ezután az apró reprodukciók, a flyerek és végül a Popshit magazin képeit borító fal következnek. A reprodukciók meg is vásárolhatók, 1000 forintba kerülnek. Aki nagyon szeretné valamelyik darabot, az jobb, ha igyekszik, mert azé lesz a kiválasztott repro a kiállítás végeztével, aki a listán legelőször szerepel.

Mi jön még?A Chimera-Project PopUp következő, szintén a Telepen megrendezésre kerülő kiállítása egy svájci fiú különleges összeállítása. A kísérlet lényege, hogy az urban art műfaját városon kívüli környezetbe ülteti. A Chimera-Project egyébként az átmenetiség varázsát és a tér lehetőségeit hangsúlyozza és ünnepli azzal, hogy a 2012-es éves programját egy mobil térkoncepcióba ülteti. A kiállítások, kollaborációk mellett, az aktivitás iránt is fogékony kortárs művészet kedvelőinek workshopokat is szerveznek. A 10000% kiállítás kapcsán erre kétszer is sor kerül, tájékozódni és jelentkezni a facebook-on is lehet majd!