Az újév igazán jól indul mozi fronton, érkezik több régóta várt film is, köztük az elmúlt évben alighanem világszerte legünnepeltebb film, A messzi dél vadjai, Tarantino várva-várt Djangoja, kapunk egy stílusos gengszterfilmet, sok-sok akciót és visszatér a vászonra az osztrák tölgy is.

A lehetetlen

Igaz történetet beszél el a Naomi Watts és Ewan McGregor főszereplésével készült dráma a 2004-ben Thaiföldön pusztító cunamiról és egy család szétszakadásáról. A grandiózus katasztrófafilm ezúttal nem a műfaj kliséivel és a világ nagyszabású megmentésével akar hatni, hanem egy hihető, őszinte, ember történetet tár elénk.
Premier: január 3.Dredd 3D

A disztópikus jövőben kifejlesztenek egy kábítószert, mely lelassítja az idő érzékelését a fogyasztók számára. A drog segítségével leigázott várost egy kegyetlen nő tartja irányítása alatt, ám felbukkan egy afféle békebíró, hogy rendet teremtsen és felszabadítsa az embereket a törvény nevében. Ennyi pedig már bőven elég másfél órányi látványdús akcióhoz.
Premier: január 3.A messzi dél vadjai

A hatéves Hushpuppy egy elszigetelt településen él a Mississippi torkolatában alkoholista apjával és szívének kedves, vadon élő állataival. A civilizációtól elzárt kisközösség életét hirtelen felbolygató természeti csapás arra kényszeríti Hushpuppyt, hogy nála sokkal nagyobb erőkkel küzdjön meg. Benh Zeitlin rendezése a SundanceFesztivál nagydíjával indult el hódító útjára, hogy 2012-ben tőle legyen hangos az egész filmvilág.
Premier: január 10.ParaNorman

A ParaNorman egy rendkívül szellemes és szórakoztató animációs filmnek ígérkezik, mely vígjátéki köntösbe bújtatja a zombifilmekből jól ismert valamennyi klisét. A kissé bogaras és magánakvaló kisfiú, Norman képes kapcsolatot teremteni a halottakkal. Paranormális képességei miatt azonban csak csúfolódásban volt része – egészen addig, míg a kisvárosnak zombitámadással nem kell szembenéznie. Most Normanon a sor, hogy hőssé váljon.
Premier: január 10.Django elszabadul

Quentin Tarantino oly rég óta várt westernje végre landol a hazai mozikban! A Golden Globe-ra már szinte minden fontos jelölést begyűjtött, de az Oscarért is sikerrel szállhat ringbe. Django (Jamie Foxx), a felszabadított, fekete rabszolga tehát elindulhat végre fejvadász bajtársával (Christoph Waltz) az oldalán, hogy visszaszerezze tőle elragadott feleségét a könyörtelen, ripacs ültetvényes (Leonardo DiCaprio) birtokáról.
Premier: január 17.A kezelés

O’Brien (John Hawks) harminchat éves, intelligens, diplomás, érdeklődő férfi, aki nyitott a világra és nagyon vágyik végre egy romantikus kapcsolatra. Hogy soha nem volt szerelemi kapcsolata, szörnyű betegségének köszönhető: gyermekbénulása miatt ágyhoz van kötve. Hogy helyzetén váltboztasson, egy szexterapeuta (Helen Hunt) segítségét kéri, a kezelés azonban mindkettejükre nézve nem várt tanulságokkal szolgál ebben az érzékeny húrokat pengető filmben.
Premier: január 17.A király látogatása - Hyde Park on Hudson

Két nemzet köt szövetséget egy gardenpartin a történelmi félmúltban: Franklin D. Roosevelt vendégül látja az angol királyi párt, nem sokkal a második világháború előtt. Bill Murray pazar játékkal örvendeztet meg minket az amerikai elnök szerepében ebben a könnyed, életrajzi komédiában.
Premier: január 17.Anna Karenina

Lev Tolsztoj nagyregénye a szerelemről, a bűnről és a társadalmi konvenciók nyomásáról számtalan mozgóképes feldolgozást ért már meg. E mostaniban a leginkább reménykeltő Joe Wright rendező mellett Tom Stoppard forgatókönyvíró személye, aki számtalan figyelemreméltó darabot jegyzett már. Keira Knightley-ban pedig kétségkívül minden idők legifjabb Anna Karenináját köszönthetjük.
Premier: január 24.Erőnek erejével

Politikai kitérője után most tér vissza először főszerepben a vászonra Arnold Schwarzenegger. A feláldozhatók puszta cameói helyett úgy tűnik, ezt az akciófilmet már teljesen az ő méretére szabták. Az igazságszolgáltatásnak becézett tömény tomboláshoz ezúttal egy drogbáró bérenceinek randalírozása szolgáltat apropót. Arnold, mint a dögunalmas, határmenti kisváros seriffje kell, hogy megvédje a rendet.
Premier: január 24.Gengszterosztag

Ruben Fleischer rendező a klasszikus gengszterfilmek műfajához nyúl, hogy azt újragondolva tegye le az asztalra az év gengsztermoziját. A negyvenes évek végére a maffia gyakorlatilag átveszi a hatalmat Los Angelesben, ám a rendőrség néhány régi vágású, magányos hőse szembeszáll a törvénytelenséggel. Keménykalapok, femme fatale-ok, whiskey és fegyverek – felvonul minden, ami egy remekbeszabott gengszterfilmhez kell, méghozzá olyan színészek tolmácsolásában, mint Josh Brolin, Ryan Gosling, Emma Stone, Sean Penn és Nick Nolte.
Premier: január 31.Lincoln

Az egykori amerikai elnököt az elmúlt évben vámpírvadászként láthattuk egy trash-komédiában, most viszont jóval realisztikusabb hangvételben, bár nem kevésbé stilizált formában jelenik meg előttünk Lincoln alakja a Steven Spielberg rendezte filmben. A történet azt mutatja be, hogyan változtatta meg a modern kori történelmet a legendás elnök a rabszolgaság eltörlésével.
Premier: január 31.A rajtaütés

A Távol-Kelet hosszú évek óta arról híres, hogy újra és újra friss vért pumpál a megfáradt akciófilmes zsánerbe. Ez az indonéz film rangos fesztiválokon ért el szerte az világon őrjöngő sikereket, ahogyan nem túl bonyolult történetén keresztül egyszerre láttatja a helyi harcművészeti stílust valamilyen különös, szemkápráztató táncnak és sokkol hideglelősen brutális képekkel. A műfaj rajongói ismét egy gyöngyszemet kaphatnak!
Premier: január 31.40 és annyi

Judd Apatow új fimmel jelentkezik, hogy szatirikusan éleslátó humorával ismét a negyvenes korosztályt vegye célba. Aki jól szórakozott a 40 éves szűz, a Felkoppintva, a Superbad vagy a Ki nevet a végén című filmeken, az valószínűleg élvezni fogja a középkorúság krízisével küzdő hősök szerencsétlenkedéseit is.
Premier: január 31.