Az idei Ajándék Terminál célja hármas. A Design Terminál általános célkitűzéseivel összhangban népszerűsíti a magyar tervezők munkáit, de ezúttal karácsonyi ajándék köntösbe bújtatva. A harmadik cél viszont a Design Terminál sokat dicsért épületének, illetve központi helyzetének is köszönhető. A második alkalommal megrendezett Ajándék Terminál célja ugyanis az is, hogy lelassítsunk picit a Váci utcai sprint és az ajándékhajsza közepette.

Nézelődjünk!2012. december 8. és 23. között a Design Terminál egy gyönyörű téli kiállítóhellyé alakul, ahol csaknem száz hazai tervező munkáját csodálhatjuk meg: ékszerek, bútorok, ruhák, használati tárgyak és idén gyereksziget is várja a látogatókat. Az egyik legerősebb rész lett a gyerekeké, akiknek plüssfigurák, mesekönyvek, kincsesládaként is használható kis sámlik és ruhák közül is választhatunk egyedi ajándékokat.

Az idei kiállítók közt szerepel Abodi Dóra, Konstánszky Dóra, Losonczi Áron, Vágó Réka, illetve az Artista, The Béta Version, a Folqa, a Hannabi, az IVANKA, az INER, a Je Suis Belle, a Lokalwear, a Medence Csoport, a MIMM, a Nubu vagy a Pos1t1on is. Az alkotások egyébként a tervezőktől egyenesen a közönséghez jutnak el, emiatt az árak kicsit barátibbak.

Jótékonyság design módraA kiállító tervezők egy-egy tárgyat jótékonysági árverésre is felajánlanak, melyet december 12-én 19 órától rendeznek a Design Terminálban, Winkler Nóra vezetésével. Az aukció teljes bevételét az Őrzők Alapítványnak, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványának ajánlják majd fel. Az alapítvány legfontosabb célja már évek óta a daganatos és leukémiás gyermekek megfelelő gyógyítási körülményeinek biztosítása és fenntartása.

Program Terminál  Az ünnepi szórakozást december 13-án 19 órától a DEMO NODE Audio-Vizuális Műhely zenével kísért fénykísérletei biztosítják.

Újra lesz Gombold újra! Nap is, ami olyan szempontból lesz ünnepi, hogy a legalább 8000 Ft-ért vásárlók öltözködési, smink- és frizura-tanácsadást is kapnak majd. A magunknak szánt ajándék sikerét Kovalik Anna stylist, Kovalik Natasa sminkes, és Várfi István fotós garantálják majd.

Ez is mutatja, hogy az Ajándék Terminált azoknak találták ki, akik magukat is szeretik megörvendeztetni vásárlás közben, de mindezt nem az ajándékaik rovására tennék.