Alig egy éve nyitott  Vigvári Judit 19. kerületi műhelye, illetve virtuális boltja a Meskán, de mára az egész országban népszerűek lakberendezési termékei. Főként a kalocsai motívumokkal díszített párnák, illetve az asztali futók és tányéralátétek keresettek, amelyek mindegyikét letisztultság és monokróm színvilág jellemez. A magyar tradíciókat tükröző minták elsőként piros, fekete és fehér színben kerültek a textilekre, de mára több élénk színnel is bővült a paletta. A Vigvari Judit Design a színeken túl persze egyéb meglepetéseket is okoz textil téren.

Dizájn magyarulVigvári Judit akkor álmodta meg a kollekcióira vonatkozó koncepciót, amikor külföldön élt. Németországban a honvággyal és a hiányérzettel együtt született meg a kalocsai motívumokkal díszített párnák, illetve a mintás vállfák ötlete is. Már csak haza kellett jönni, le kellett diplomázni, és a megvalósítással szinte egyidőben indulhatott a folyamatos gyártás is.

Szita mintaEgy-egy minta sokáig érlelődik Judit fejében még akkor is, ha az alapok hamar kialakulnak a tervezőasztalon. Miután kész vannak a pontos rajzok, jöhet az átvilágítás, majd a szita elkészítése. A mintázás vizes alapú textilfestékkel történik, melyet aztán magas hőfokon fixálni kell, hogy ellenálljanak a mosásnak. Eztán következik a varrás, hiszen mindent Judit állít össze.

A vásárlók egyre többen vannak valószínűleg amiatt is, mert Judit termékei kedvező áron kaphatóak a dizájn világban tapasztaltakhoz képest mindenképpen. A párnák 4500-6500 Ft-ért, kollekcióban pedig már 17900 Ft-tól kaphatók. Az asztali futók 3600 Ft-ért és a tányéralátétek 1200 Ft-os darabáron rendelhetők.

Vállfák, babák, újhullámBár a Judit Vigvári Design-ról ma már legtöbbeknek a párnák jutnak eszébe, kezdetben főként a festéssel és szalvétatechnikával díszített vállfák vittek színt a lakberendezési lehetőségek palettájára. Vannak még komód gombok, porcelán akasztók, ládikák, mécsestartók is Judit tarsolyában, amik közé nemsokára gyerek holmik is kerülnek majd, az iparművész ugyanis saját kisbabájára várva baba cuccok tervezésébe is fogott.

Judit egyelőre nem gondolkozik saját üzletben, mert az internetes megrendelések, a vásárlók műhely látogatásai, kiegészülve a Grand Village polcaival, bőven ellátják munkával. Arra is volt már példa, hogy egy ausztrál család látogatott el hozzá a 19. kerületbe, hogy válogatott szuvenírekkel térhessenek haza.
Messziről jöttek, hangulattal szerettek volna hazatérni.