Egy tinédzserkori álom, három különböző személyiség, egy fent felejtett tábla, rengeteg tárgyi emlék és baráti ajándék – mindezek lenyomata a Móka Kávézó. Pár hete nyílt meg a Mechwart ligeti villamos megállótól két percre, a Varsányi Irén utcában a kávézó, beteljesítve az ötletgazdák kívánságát arra vonatkozóan, hogy legyen egy kedves, barátságos, személyes és pénztárcabarát hely ezen a környéken is. Házi süti, rizstej, bakelit lemezek, kézműves sörök, madridi forró csoki, vegán kekszek, hideg- és meleg szendvicsek. Második kerületi móka-kacagás.

Szevasz, egyél, igyál!

A Móka hétfőtől szerdáig reggel héttől este hétig van nyitva, a többi napon, vasárnap kivételével, este tízig. A Rízmájer féle kézműves sörök hívták életre a bővített nyitva tartást, eredetileg csupán reggeliző-kávézó üzemmódot terveztek. A kávékon, szálas teákon és tipikus reggeli ennivalókon (croissant, szendvicsek, piték) többféle vegetáriánus, illetve vegán étel közül is lehet választani a barkács miliőben.

Nádcukorral, xilittel, zab- és rizstejjel is készülnek finomságok, úgyhogy a recepteken nyoma sincsen az egyébként jellemző bolhapiacos, vintage beütésnek.

Szerencsére egy elkészítésmód szintén a retro vonalat húzza alá: az NDK-s melegszendvicssütő, amit akár helyben is összehasonlíthatunk a kontakt grilles megoldással.

Patchwork enteriőrHamarosan bicaj szervíz nyílik majd a pincében, és nyárra azt tervezik, hogy az üzlet mellett futó bicikliút szimbolikusan folytatódik majd a Móka talaján is. A bringa viszont csak egy motívum azok közül, amelyek bekéredszkedtek a Mókába. Rengeteg olyan használt bútor, csésze, otthon barkácsolt lámpa, vitorlás zsinórból készített eszköz, kézzel varrt párna kapott itt helyet, amelyek eddig hazátlanul hevertek valahol Spanyolország és az Ecseri között.
Hogy lett mégis egységes a hangulat? Egy tippünk van: a három személyes szál valamelyikéhez minden tud kapcsolódni.

Gezemice, bakelit és egyéb nyalánkságokLent akár a pulthoz is leülhetünk a reggeli kávéra, de ha van társaságunk, akkor a galérián kényelmesebb asztalhoz ülni. Ha napközben megyünk, még az is előfordulhat, hogy teljesen miénk lesz az egész felső rész. Tegyünk fel egy bakelit lemezt a bejárati ajtó mellett található lejátszóra, aztán kóstoljuk meg mondjuk a heti gezemicét! Mi az?

Móka módra: pirítós, zöldségek és minden héten más-más krém.
Van egzotikusabb reggeli-ebéd-uzsonna kínálat is:
katalánkenyér paradicsomos, olívás, bazsalikomos feltéttel, télen spanyol forrócsokival kísérve.
Üdv, Móka!