Összesen 1325 erzsébetvárosi lakos ment el, hogy leadja a voksát a neki leginkább tetsző Madách tér koncepcióra. Előzetesen hat pályamunkát választott ki a szakmai zsűri, ezek versengtek a megvalósításért. Elsöprő közönséggyőzelmet aratott a szökőkutas terv, így tegnaptól nem titok, hogy vízcsobogás lesz majd a Madách tér közepén.

Nyertesek és nyertesebbek

A szervezők és a tervezők is elégedettek voltak az érdeklődés mértékével. A megújuló Madách tér hivatalos honlapját ugyanis csaknem tízezren látogatták, és folymatos érdeklődést tapasztaltak a hetedik kerületen kívül élők részéről is. A szavazásra azonban csak az erzsébetvárosi lakosok mehettek al, akik végül 808 vokssal a „D” tervet hozták ki győztesként.

Így a különdíjjal együtt a Hertel Anna, Magyar Sára Borbála és Miuh Duc Nguyen trió azt is megnyerték, hogy megvalósítják majd a tervüket. A második helyezett a közönség szavazatai alapján az „A”, a harmadik pedig a „B” elnevezésű terv lett.

A zsűri más eredményre jutott: két első, két második, illetve két harmadik helyezést osztott ki a hat csapat között, összesen 1,5 millió forinttal jutalmazva a tervezőket, akik egyébként egy főt kivéve mindannyian a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem hallgatói.Akad még pesti térRemélik, hogy a Madách térre kiírt pályázat sikere lendületet ad majd a városnak ahhoz, hogy mind tervezői, mind szavazói oldalról hasonlóan magas legyen az aktivitás a továbbiakban is. Erzsébetváros Önkormányzata ugyanis támogatni szeretné azt is, hogy a felújításra váró Klauzál és az Almássy tér is hasonló rendszer mentén kapjon majd új arculatot. Szavazz Erzsébetváros!