Egy (ön)veszélyes nő, egy gyilkos és több millió rajongó! Megjelent minden idők egyik legsikeresebb női regénysorozatának negyedik része az Ulpius-ház Könyvkiadó gondozásában.  A regénysorozat első kötete alapján készült film, A szingli fejvadász Katherine Heigl-lel a főszerepben, február 2-tól látható a magyar mozikban.

A szerzőJanet Evanovich eredetileg festőművésznek tanult, majd gyermekei születése után kezdett írni. Néhány kiadatlan kézirat után lehorgonyzott a szerelmes regényeknél; öt év alatt számos romantikus regénye jelent meg. „Összességében igen pozitív élmény volt, de a tizenkettedik regény után kifogytam az erotikus pozitúrákból, ezért elhatároztam, átnyergelek a krimi műfajára.” Az írónő döntése helyesnek bizonyult: a szellemes és provokatív Stephanie Plum-akcióregények – amelyekből Amerikában az idén jelenik meg a tizennyolcadik – minden idők egyik legsikeresebb női sorozatává váltak: a kötetek pár nappal a megjelenésük után már vezetik a sikerlistákat. Janet Evanovich jelenleg New Hampshire-ben és Floridában él férjével, aki hasonlóan két felnőtt gyermekükhöz, a családi vállalkozásban tevékenykedik. A sorozat korábbi kötetei, az Egy fejvadász, a Két ravatal és a A három díler 2011-ben jelent meg az Ulpius-ház Könyvkiadónál. (A mű első három része korábban A szingli fejvadászcímmel jelent meg.)

A sztoriMit tehet egy harminc körüli nő, aki elvált (a férjét félreérthetetlen pózban találta a konyhaasztalon egykori osztálytársnőjével!), munkanélküli (a telefonját is kikapcsolták, mert nem tudta fizetni a számlát), ráadásul közel s távol sehol egy valamirevaló pasi? Magától értetődik, hogy fejvadásznak áll! Pontosabban óvadékbehajtó ügynöknek. Mi sem egyszerűbb, gondolja Stephanie Plum: bekíséri a bűnözőt, aki nem jelent meg a bíróság előtt, majd besöpri a jutalékot. Janet Evanovich krimisorozatának első kötetében megismert csinos, öntörvényű Stephanie Plum a negyedik részben ismét – enyhén szólva - sűrű helyzetekbe keveredik, miközben feltűnik a színen régi ellenlábasa, Joyce Barnhard, aki most nem a férjét, hanem a melóját akarja lenyúlni. A több millió Evanovich-rajongó valamennyi Stephanie Plum-könyvben megtalálja az írónő attribútumait: a laza humort és a remekül megformált karaktereket, köztük Stephanie anyját, aki pompásan főz és rágja lánya fülét, hogy menjen újra férjhez. Mazur nagyi a másik sztár: töretlen életkedvével mindenbe beleüti az orrát és imád temetésekre járni, mert ott annyi érdekes pletykát hall az ember. Róla nyilatkozta az írónő azt, hogy „olyan akarok lenni, mint ő, ha felnövök”.

A szingli fejvadász Katherine Heigl-lel a főszerepben, február 2-tól látható a magyar mozikban.