Edzőterem tesztelésbe fogtunk a pesti oldalon, és minden nap újabb gym-ről rántjuk le a leplet. 7 napos mozgásőrületünk negyedik része. Január lévén egyre több mindenki beszél a már klisévé ismételt ígéreteiről a rendszeres mozgásról és az egészséges életmódról. Ezen felbuzdulva utánajártunk, hogy a pesti oldalon milyen lehetőségek adódnak a legnagyobb edzőtermekben, ahol sokkal inkább a kényelem, a luxus uralkodik, és kevésbé fájó elmenni edzeni nap mint nap. Negyedik napon a Fitness Factoryben jártunk a Material Centerben.

A Fitness Factory 2008. szeptemberében nyitotta meg a kapuit a Róbert Károly körúton a Material Design Center 5. emeletén. A fitness terem december végén lett kibővítve, így már közel 700 nm-en, a teljes klub pedig összesen 2000 nm-en várja a vendégeket. Továbbá két aerobic, egy spinning terem és cardio részleg biztosítja a mozgást. A hely különlegessége, hogy az ötödik emeletnek köszönhetően mind a fitness terem, mind az aerobic termek természetes fényben úsznak. Legfőbb vonzerejük pedig mindenképp a tetőterasz, ahol a szabadtéri edzést kedvelők lazulhatnak el. Számos órát tartanak a teraszon, például a fáklyás spinninget, de van egy 400 méteres rekortán futópálya és egy jacuzzi is a szabad ég alatt, hogy csak a legkülönlegesebbeket említsük.
A Material Center megközelítése egyszerű az 1-es villamosnak és a 3-as metrónak köszönhetően, így nem csak a környékbeli lakosok élvezhetik a szolgáltatásait...1. Fitnesz: 10/9

Mint ahogyan a bevezetőben említettük, néhány hete lett felújítva és kibővítve a fitnesz terem, így az egyik legtágasabb és legvilágosabb a városban, nagy ablakokkal. A terem a Life Fitness termékcsalád gépeivel van felszerelve. A cardio gépek között megtalálhatók a futó- taposó és wave gépek, ellipszistrénerek, kerékpárok és karergométerek. A súlyzós teremben pedig a speciális Hammer erőfejlesztő gépek biztosítják a jó erőnlétet. Ha bizonytalan vagy valamelyik gép használatával kapcsolatban, ne aggódj, hanem kérdezd az edzőket, akiket mindig megtalálsz a teremben, és segítenek az edzésterv kialakításában.2. Csoportos órák: 10/9A csoportos órák terén hatalmas a választék, természetesen itt is megtalálhatók a már népszerű spinning, alakformáló, boksz és dance órák, hogy csak néhányat említsünk. A Fitness Factoryban különös hangsúlyt fektetnek a Body&Mind típusú órákra, ilyen például a bodyArt, mely a jógából kölcsönöz elemeket, vagy a gerinctorna, ami kifejezetten gyógyhatású az ülő munkát végzők számára. A két terem felszereletsége kiváló, szalagok, flexi bar, fit ball és számos egyéb eszköz segít az edzésben. A tavalyi év újdonsága az erőt, állóképességet és koordinációt fejlesztő TRX bevezetése volt, itt volt először csoprtos óra, és azóta is referenciateremként működnek. Erre külön jegyet kell váltani még a bérlet mellett is. Ha biztosra akarunk menni érdemes kipróbálni, hiszen utána még 24-28 óráig égnek a kalóriák. Továbbá szintén most éli népszerűségét a kettlebell, avagy a súlygolyós erőedzés, amely egyszerre növeli az izomtömeget, fejleszti az állóképességet és zsírtalanná teszi az alakot. Az órarend rugalmasan van összeállítva, reggel és este egyaránt mindenfajta edzésformát meg lehet találni. A városban szinte egyedülálló módon itt van lehetőség a már említett szabadtéri edzésre, nyújtásra és futásra, egyéb csoportos órákra, melyek nagyon hangulatosak tudnak lenni mind a tavaszi napsütésben és a kellemes nyári naplementében, vagy épp a sötétben fáklyákkal.3. Wellness: 10/8A wellness részleg pici, de annál hatásosabb. Finn szauna, infraszauna és aromakabin, merülő hidegvizes jacuzzi és egy meleg köves ülőke, azaz tepidárium biztosítja az ellazulást az edzés után. A részleg legnagyobb attrakciója a közvetlen kijárás a teraszra, ahol télen akár a hóesésben hűthetjük magunkat, vagy a 35-38 fokos kültéri jacuzziban párologhatunk. Nyáron pedig a napozóágyakban barníthatjuk magunkat.4. Szolgáltatások: 10/9

A Fitness Factory széles körű szolgáltatásokkal rendelkezik, az épületben megtalálható a fodrászat, kozmetika, masszázs, szolárium, manikűr-pedikűr. A büfében kiváló házias melegszendvicseket és kávékat készítenek, ami felbecsülhetetlen egy kora reggeli edzés után, továbbá mindig van friss gyümölcs, melyből azonnal elkészítik a turmixokat. Szerencsére nem kell készpénzt gyűrnünk a tornanadrágunk zsebébe, hiszen a mágneses kulcsunkra azonnal rá tudják írni az összeget. Fontos kiemelni, hogy az árak egyáltalán nem szálltak el, átlagos kávézóárakkal találkozhatunk (melegszendvics 350 Ft). A kölyök kuckó a kisgyermekes családoknak kedvez, 6 hónapos és 10 éves kor között várja a szakképzett óvónő a csemetéket, ahol két és fél óra ingyenes, majd minden megkezdett fél óra 500 Ft.5. Öltöző/Tisztaság: 10/7A Fitness Factory teljes területére, illetve az öltözők, zuhanyzók, wellness részleg tisztaságára nincs panasz. Ami mégis feltűnik, az a zuhanyzók elavultsága, illetve az esztétika hiánya. A zuhanyzók teljesen nyitottak, sem zuhanyfüggöny, sem egy ajtó nem határolja el őket egymástól. Továbbá a tusfürdős flakonok feltöltése olykor elmarad. Törülközőt szerencsére nem kell cipelnünk, mert a recepciónál kettőt is adnak, de ezt 1000 Ft kaució ellenében. Az öltözőszekrények a középiskolai fém szekrényekre emlékeztetnek, melyhez a recepción kapjuk a kulcsot. A hajszárítók a szokásos uszodai erősséget képviselik, tehát a hosszúhajúak inkább a sajátjukat vigyék magukkal.

6. Hangulat: 10/8A Fitness Factory hangulata nagyon kellemes és barátságos, köszönhető ez akár az első benyomásnak a recepciós és büfés hölgyek felől, illetve a közvetlen, már kialakult baráti társaságoknak akikkel a termekben és a wellness részlegen lehet találkozni. Mivel a bérlet mellett napijeggyel is igénybe lehet venni a szolgáltatásokat folyamatosan biztosítottak az új vendégek.

7. Árak: 10/9
Az árak és a jegy-, illetve bérlet formák nagy rugalmasságot tükröznek, így mindenki könnyen megtalálhatja a számára és a pénztárcájának legalkalmasabbat. Az egy alkalmas fitness vagy aerobik jegytől kezdve létezik kombinált, délelőtti, 10 alkalmas, 3 és 6 hónapos illetve éves bérlet, akár részletfizetéssel is. Iránymutatóként a napi kombinált fitnesz és aerobic jegy 2750 Ft, a 12 hónapos kombinált bérlet 129.000 Ft.

Fitness Factory

Cím: 1134, Budapest, Róbert Károly körút 54-58.

Facebook
További edzőterem tesztek: