Edzőterem tesztelésbe fogtunk a pesti oldalon, és minden nap újabb gym-ről rántjuk le a leplet. 7 napos mozgásőrületünk második része. Január lévén egyre több mindenki beszél a már klisévé ismételt ígéreteiről a rendszeres mozgásról és az egészséges életmódról. Ezen felbuzdulva utánajártunk, hogy a pesti oldalon milyen lehetőségek adódnak a legnagyobb edzőtermekben, ahol sokkal inkább a kényelem, a luxus uralkodik, és kevésbé fájó elmenni edzeni nap mint nap. A második napon az Oxigén Fáy utcában jártunk.

Budapesten három Oxygen fitness- és egyben wellness központ található, melyek közül a legújabb a Naphegy téri. Mi azért az Fáy utcai Oxygent választottuk, mert ez a központ a környéken egyedülállóan képviseli a sokrétű és színvonalas körülmények közti edzés- és wellness lehetőséget. Az Oxygen Fay hangulatát leginkább a barátságos jelzővel lehetne leírni. Igaz ez a szolgáltatásokra, a csoportos órák oktatóinak közvetlenségére és a központban kialakult közösségekre egyaránt. A könnyed légkör létrejöttében a délutánonként edzésre járó gyerekek hangoskodása is szerepet játszik, amire szintén ad lehetőséget ad az Oxygen Fay.

Az Oxygen Fáy csoportos edzéseinek órarendje – köztük a spinning órákkal – nagyon sűrű, így az idejárók egy pár órás kora délutáni kiesés kivételével, bármikor beugorhatnak egy-egy edzésre. Úszómedence nincsen, pozitívum viszont, hogy nem kell éves tagságot igényelnünk, automatikusan kapunk öltöző kulcsot a belépéskor, és egyéb szolgáltatások (gyermekmegőrző, centrifuga az öltözőben, büfék) teszik kényelmessé az itt tartózkodást.

1. Fitnesz 10/8A fitnesz szint 500 m2-es, különböző típusú erőfejlesztő gépeket, egy bemelegítő- valamint egy stretching területet, és egy komplett KINESIS-falat foglal magába. A Kardio-szint 250 m2-en terül el, és 62 Technogym- és Life Fitness kardiogép tartozik hozzá. Mindegyik LCD-televízióval ellátott, professzionális eszköz. Mivel a kardio gépekről a kinti kilátás nem éppen elsőosztályú ezekre szükség is lehet egy-egy hosszabb állóképesség edzés során.2. Csoportos órák 10/9Egy nagy és egy kis aerobik terem van a harmadik emeleten, ahol a spinningen kívül az összes óratípust tartják. Mi a BodyArtot, illetve a Kangoot próbáltuk ki, egyik esetben sem csalódtunk. A Spinning terem másik emeleten található. A nagy aerobik terem különlegessége, hogy a kangoo cipők és egyéb megszokott felszereléseken túl, még disco gömböt is találunk a plafonra függesztve.

Hétköznapokon reggel 7-től, délután 1-ig, majd 17 órától este 20 óráig vannak az órák. Kangoo, BodyArt, Hot Iron, Cardio Intervall, Ashtanga jóga, Kismama jóga, Gerinctréning, Capoeira, illetve Port de Bras közül válogathatunk, hogy csak a különlegesebbeket említsük. Az oktatók között a szakma ismert egyéniségei szerepelnek , akik mindent megtesznek azért, hogy minél több embert csábítsanak a súlyzók és kardio gépek mellé a terembe is.3. Wellness 10/7A wellness részlegen belül egy nagyobb szauna van, illetve egy infra- és egy gőzkabin. A meleg kabinok egy jéggyártó oszlopot fognak közre, amely hűti a teret, de természetesen nem pótolja a szauna utáni hideg zuhanyt, vagy a dézsából ránk zúduló jéghideg vizet, amik szintén itt kaptak helyet. Egy jacuzzi, több fűtött pihenőágy, relax szoba és két masszázs helyiség is a wellness részleget gazdagítja. Úszómedence nincsen és negatívum még, hogy viszonylag kis alapterületű részlegről van szó. Délelőtt nincsenek sokan, kényelmesen lehet élni a lehetőségekkel, de délután és esténként előfordulhat zavaró tömeg.4. Szolgáltatások 10/8A központban található az Oxygen kávézó, ahol salátákat, turmixokat, szendvicseket is kaphatunk, többen betérnek ide olyanok is, akik nem edzenek a központban. Az A parkolás az épület mélygarázsában lehetséges. Gyermekmegőrző is van, ahol a beszoktatáshoz szükséges pár óra ingyenesen biztosított. A különleges arc- és test kezeléseket is kínáló kozmetikán és fodrászaton túl, hypoxitréning és speed fitness is szerepel az Oxygen szolgáltatásai között.5. Öltöző/tisztaság 10/8Az öltözőkben az elvárt tisztaságon túl, centrifugákat is találunk, és a zuhanyzóban kellemes meglepetésként Dove tusfürdőket használhatunk a bőrkiszárító szappan helyett. A hajszárítók teljesítménye nem túl jó, úgyhogy a siető hosszú hajúak inkább vigyenek magukkal sajátot. Az öltöző rendkívül tágas és villágos, nagy tükrökkel, és megfelelő méretű öltözőszekrényekkel.6. Ár 10/71, 10 és hosszútávú bérletet lehet vásárolni, amelyeken belül két típus van – az olcsóbb, délután 3 óráig belépésre jogosító-, illetve a drágább, egész napos jegy. A csoportos órákra és a wellness területére jogosító napijegy 2100Ft, a 10 alkalmas 16000Ft, illetve az egész nap használható 19000Ft. Amennyiben az aerobik, spinning, wellness trió bővül még a kardio,illetve erősítő gépek használatával is az előbb említett árak a következőképpen módosulnak: 2500Ft, 19000Ft, 23000Ft. A hosszútávú bérleteket személyre szabott áron értékesítik.