Január lévén egyre több mindenki beszél a már klisévé ismételt ígéreteiről a rendszeres mozgásról és az egészséges életmódról. Ezen felbuzdulva utánajártunk, hogy a pesti oldalon milyen lehetőségek adódnak a legnagyobb edzőtermekben, ahol sokkal inkább a kényelem, a luxus uralkodik, és kevésbé fájó elmenni edzeni nap mint nap. Első helyként a belváros sztárját, a Holmes Place Gozsdu-t teszteltük, és elmeséljük a tapasztalatainkat.

A Holmes Place a belváros egyik legnépszerűbb terme, amely a brit lánc magyar tagjaként 3 éve nyitotta meg kapuit. A 2000 négyzetméteres létesítmény egyértelműen a modern, városi életforma egyik alternatív kikapcsolódási helyszíne, amely rendkívül populáris az itt élő külföldiek körében is.A spinning és stúdió termekben kapnak helyet a csoportos órák, emellett külön kardió és erősítő részleg ad otthont a gépeknek, amelyek szinte mindegyike külön LCD kijelzővel könnyíti meg a sokszor hosszúnak tűnő edzéseket. A tagsági díj kiváltása után ingyen edzéstervet kaphatunk bérletünk mellé, ahol a személyi edzők egyénre szabott feladatokkal segítenek minket céljaink elérésében. Az edzések utáni pihenésről gondoskodik az üvegfallal elválasztott wellness részleg 18 méteres úszómedencéjével, jacuzzi fürdőjével és gőzkabinjával, illetve az öltözőkben található finn szauna részleggel. Sajnos sokak panaszkodnak, amiért a Holmes Place tagságát kizárólag 1 éves időszakban mérik, a gym nem titkolt filozófiája a hosszútávú egészséges életmód, amelyet szlogenjük is jelez: „One life, live it well”. A belvárosi lakosok és rohanó üzletemberek kedvelt helye, ahol elsődleges szempont a kényelem.
1. Fitnesz: 10/8A kardió és súlyzó részleg a földszint alatti emeleten található, amely kellőképpen bevilágított, ám akik természetes fényre és kilátásra vágynak azok csalódhatnak. Az ügyeletes edzők mindig segítségünkre vannak, sőt többször is tartanak ezen a részlegen expressz edzéseket külön izomcsoportokra koncentrálva, mint például a has, vagy a hát. Ezek a gyors kis edzések biztosítják a másnapi izomlázat, így mindenképpen érdemes őket kipróbálni. A gép- és eszközállományra panasz nem lehet, mindegyik jó állapotban van, emellett számtalan lehetőség közül választhatunk a Technogym és Precor Adaptive Motion Trainers gépek közül. Az LCD kijelzőkön magyar és külföldi csatornákat nézhetünk, miközben kardió edzést végzünk. Az egyéni gyakorlatokra néha kevés a hely, hiszen az egy sorban elhelyezett szivacsokon kivül nincs igazán több szabad tér. A szellősség leginkább akkor hiányzik a legjobban, amikor az edzéstervünk közben kicsit elbújnánk az közönség előtt, így kicsit zavaró lehet, ha állandó szenvedésünket folyamatosan nézik a mellettünk lévők, vagy az éppen edzők.

2. Csoportos órák: 10/8A két teremben eloszló csoportos órák között klasszikus órákat is találhatunk, mint például a spinning, vagy a zsírégető step, de Port De Bras, Pilates, body ART, Cardio Kick Boksz, Power Workout, Gymstick Muscle szerelmesei is megtalálják helyüket a teremben. A reggel edzőknek kevésbé kedvez a Holmes Place, hiszen 7 és 8 órai kezdettel vannak csoportos edzések, azután csak a délután tartanak ilyen órákat. A közönség kedvencei közé tartoznak a spinning órák, a másfél órás jóga és a a cardio kick boksz. Bejelentkezésre nincs szükség, az eszközös órákon szinte mindig van szabad hely. A légkondícionáló intenzitása néha zavaró lehet a spinning teremben, viszont Marci és Peti óráit kötelező kipróbálni!3. Wellness 10/8A pihenésre vágyók a rendkívül hívogató wellness részlegen találhatják meg számításukat. Az úszómedence bár praktikus, a 18 méteres hosszával és 140 cm mélységével nem múlja felül egy igazi uszoda szolgáltatásait. A jacuzzi, gőzkamra és pihenőágyak azonban kiváló helyszínek a kikapcsolódásra, csakúgy mint az öltözőkben elhelyezett finnszauna.4. Szolgáltatások 10/8A Holmes Place is rendelkezik saját büférészleggel, amely alkalmas lehet egy finom gyümölcsturmix, vagy szendvics elfogyasztására akár a teraszon is. A termékek néhol kellőképpen túlárazottak (1.5 l-es Szentkirályi ásványvíz 450 Ft), a napi menü viszont jó ár-érték arányú. Az edzőteremben kozmetika és szolárium is található, amennyiben ilyen igényeink lennének.

5. Öltöző/tisztaság 10/9A Holmes Place tisztaságára nem lehet panasz, az öltözőkben mindig akad egy takarítónő, aki kellőképpen rendbe tartja a dolgokat. Az öltözőszekrények a klasszikus barna fa borítást kapták, és saját lakattal zárhatóak, amelyet egy ilyen szintű edzőteremnél kicsit kezdetlegesnek tartunk. Bár közel 4000 forintért lehet vásárolni Holmes Place számkódos lakatot, ennél vannak költséghatékonyabb megoldások is. Aki nem szeret cipekedni, annak jó hír, hogy minden edzéskor kézhez kapunk 2 darab törölközőt, illetve tusfürdő, testápoló, sampon és arclemosó tonik is megtalálható az öltözőben, ha nem szeretnénk saját flakonjainkat magunkkal vinni. A zuhanyzó külön ajtóval rendelkezik, ha valaki kicsit szégyenlős és nem szereti a nyitott tusolókat. A finnszauna elhelyezése is praktikus, hiszen az öltözőben gyorsan le is tusolhatunk utána, és nem kell külön a wellness részlegbe átsétálnunk ezért. A hajszárítók minősége nem a legjobb, a hosszú hajúaknak sok időbe telhet a szárítás.6. Hangulat 10/9A Holmes Place tipikusan városi edzőterem, így ne lepődjünk meg, ha napközben üresen találjuk, de a munkaidő után hirtelen zsúfoltig van emberekkel. Központi elhelyezkedése miatt viszont bármikor be tudunk ugrani akárcsak egy órára is, vagy ha éppen csak pihenni szeretnénk a medence mellett. A személyzet odafigyel minden kívánságra, és mindent megtesz azért, hogy a vendégek elégedetten távozzanak az edzés után. Külföldieknek különösen jó választás, hiszen mindenki beszél angolul, még a csoportos órák közben is.7. Ár 10/8Az éves tagság havi lebontásban 18 000 forinttól kezdődik, amelyhez első alkalommal regisztrációs díjat is kell fizetni. Egy alkalommal látogathatod meg a termet, utána sem hetijegy, sem havibérlet vásárlására nincs mód, így aki a 10 alkalmas rendszerben gondolkozik, annak mindenképpen jusson eszébe, hogy csakis az éves tagságra van lehetőség, hiszen az életmódváltás ennyi időben mérve reális. Egyedi ajánlatok miatt azonban érdemes felkeresni a termet, mivel bizonyos kondíciók között még olcsóbban tudunk bérlethez jutni.További edzőterem tesztek: