A fővárosi strandoknak két fő jellemzője van: drágák és rendszerint elviselhetetlenül zsúfoltak. A hétvégén felfedeztük a Vituki strandot, amely ezek ellentéte. Tíz évvel ezelőtti árak vannak, és még egy vasárnapi napon is kevesebb, mint 40 vendég volt. 

A “szabadidőközpontot” nem könnyű megtalálni, a 2-es villamos lágymányosi végállomásától a Duna felé egy 5-10 perc sétára van. Biciklivel a belvárosból 15-20 perc alatt kint lehetünk. Ha autóval jövünk, nem kell tartani a szokásos parkolási mizériától, mivel a strand parkolójában általában rengeteg szabad hely van. A sporttelep parkja idillikusan nyugodt, fás, bokros, füves placcos. Kifejezetten ideális buli helyszín lehetne, mivel semmilyen lakóépület nincs a környéken, csak HÉV-töltés és gyárépületek.Előre szólunk, senki ne készüljön egy Palatinusra, egy medence és egy büfé van, na meg a szokásos női-férfi öltöző és szauna. Kompakt, minden alapszintű strandigényt kielégítő üzem. A napijegy 1650, 14 éves kor alatt 990, nyudíjasoknak meg 850 forint a belépő. Ennek köszönhetően elég sok nyugdíjas van, ami véleményünk szerint kifejezetten otthonossá teszi a légkört. Ami a legelképesztőbb a helyen, az a büfé árképzése. A jégkrémek 150 és 270 forint közt vannak, a melegszendvicsek 190 forintba kerülnek. Ehhez mérten a kávé és a sör is csak 100-200 forint körül van. A legdrágább termékük a rántotthús sültkrumplival, amiért vaskos 690 forintot kell fizetnünk.

A strand a Környezetvédelmi és Vízgazdálkodási Kutató Intézet tulajdonában van. Talán ez lehet a magyarázat a víz “természetes” állagára. Ugyanis a medence vize kicsit azért sárgás, és a sarkokban meg-meg bújnak kisebb penészképződmények. De, hozzátesszük, ez egy áltag ember számára egyáltalán nem zavaró.A portások egyben az értékmegőrzők, az úszómesterek és a masszőrök is, akiktől lehet rendelni aromaterápiás svéd masszázst. Rendkívül segítőkészek, és figyelemre méltó udvarlási technikát fejlesztettek ki az évek során. Amennyiben komolyabban gondoljuk a testmozgást, tőlük lehet kérni mindenféle úszó felszerelést, szivacslapokat, derékfixálókat és vízisúlyzókat.

A Vitukit azoknak ajánljuk, akiknek nem kell hidromasszázs vagy 50 méteres csúszda a kánikula túléléshez, akik nem tudják elviselni, ha minden talpalatnyi területért ádáz harc folyik, és természetesen a pénztárcabarát strandélményre vágyóknak.

Cím: 1091 Budapest, Kvassay J. út 1.
Fb oldal