Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Kultúra

Brit akcentussal beszél a 4-6-os

Újabb születésnapi ajándékkal lepte meg a Sziget Fesztivált a főváros! A BKK a 20. Sziget alkalmával választ adott turisták ezreinek félelmére: hogyan jutnak ki a városból Szigetre? Legalábbis tettek rá néhány kísérletet.

A szemléletes, Sziget logóval kiegészített közlekedési térképeken, illetve a CityPASS-on túl, a VIP hajó az egyik favorit. A BKK honlap letölthető menetrendekkel is szolgál a különböző megközelítésmódokat listázva, melyek angolul is elérhetők. Az egyik legszokványosabb szárazföldi útvonalat – 4-6-os, Margit-híd Budai Hídfő, HÉV – választókat pedig végre angol nyelvű bemondóhang figyelmezteti, hogy hol kell átszállni.

Mi több: olyan brit akcentussal hogy Sziget-kompatibilis villamos utasai szinte zavarba jönnek. Megkockáztatjuk, hogy a szöveget érdemes lenne kétszer is lejátszani az érthetőség kedvéért. A hangerő ilyen szempontból telitalálat, mert jóval hangosabb, mint a magyar verzió. Az újítás nem csak remek, de szükségszerű is volt és valószínű hasznos is. Azt meg rátok bízzuk, hogy tetszik-e vagy sem.

Hasonló tartalmak

Kultúra

Fűri Judit előadása a Városmajori Jézus Szíve-templomban

Fűri Judit üvegművész–restaurátor december 2-án a Városmajori Jézus Szíve-templom díszüvegablakainak restaurálásáról és rekonstrukciójáról tart izgalmas előadást.

Kultúra

Pulpbrother (US): Sorry I forgot the pizza I was supposed to deliver

November végén amerikai kultművész érkezik a budai minigalériába, a Start Galéria Budapestbe, amit érdemes megnézni a pop-art kedvelőinek. Ha Pulpbrother sikerének titkát boncolgatjuk, olyan címkék kerülnek elő, mint a humor, olykor a fekete humor is. Rendkívül profán, szarkasztikus, csípős és mindig flegma – mégis áthatja az életigenlés.

Shopping Kultúra

PANEL Contemporary: Karácsonyi képzőművészeti kiállítás és vásár

A Faur Zsófi Galéria karácsonyi képzőművészeti kiállítással és vásárral könnyíti meg az ünnepek előtti ajándékhajszát: december 22-ig minden hétköznap 12:00-től 18 óráig nézelődhetünk a galéria művészeinek alkotásai között.

Neked ajánlott

A