Keresés EN
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Szabadidő

Hivatalnokok két keréken

Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott mai sajtótájékoztatóján egy a két keréken suhanást népszerűsítő kezdeményezést mutatott be, amely a kormányhivatalok, a minisztériumok, valamint az állami hivatalok dolgozóit hivatott nyeregbe kergetni.

A „Két keréken a hivatalba” fantázianevű program legfőbb célja, hogy a kormány tekerése helyett a pedálok tekerésére ösztönözze a hivatali dolgozókat. A kormánymegbízott nem csupán arra hívta fel a figyelmet, hogy egy tároló létesítése csupán pár tízezer forintos költséggel jár, hanem arról is említést tett, hogy a bicikli vagy a roller előnyben részesítése mind az egészségre, mind pedig a belvárosi közlekedés gondjaira pozitív hatást gyakorolhat.
A kerékpárral érkező Tarnai Richárd a rollerrel beguruló Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár támogatását kérte a program népszerűsítéséhez. Kérése nem talált süket fülekre, hiszen az államtitkár szintén kiemelt szerepet szánna a két keréken közlekedésnek, amely szerinte az egészségmegőrzés mellett a klímaváltozás hatásainak csökkentését is elősegíti. Illés Zoltán végül bejelentette, szorgalmazza, hogy a Parlament és a Képviselői Irodaház előtt helyezzenek el 250-300 kerékpárt, amelyeket a képviselők és az Országgyűlés munkatársai egy kóddal használhatnának.

Hasonló tartalmak

Szabadidő

Színes-illatos advent a Ráth-villában

December 3-tól az Iparművészeti Múzeum munkatársai is mindent megtesznek azért a Ráth György-villában, hogy a látogatóknak minél emlékezetesebb legyen a karácsonyt megelőző időszak. A Terítéken az ünnep című alkalmi kiállításhoz arra kértek tizenöt neves iparművészt: készítsenek ünnepi dekorációt a szecessziós enteriőrökbe, a muzeológusok pedig karácsonyra hangolják az évszázados asztalok terítékeit. A decemberi vasárnapokon gyertyagyújtással, múltidézéssel, mesékkel, zenés programokkal és szubjektív tárlatvezetéssel várnak minket, és abban is segítenek, hogy a kézműves műhelyben különleges anyagokból csodás karácsonyfadíszeket, valamint egyedi ajándékokat készíthessünk.

Csússz bele a télbe! – 12 budapesti jégpálya a korizás szerelmeseinek

?>

Ne hagyd, hogy a hideg elvegye a kedved a kinti mozgástól! 11 budapesti korcsolyapályát ajánlunk az önfeledt csúszkáláshoz.

Szabadidő

Megtaláltuk az új kedvenc „nappalinkat” – Megnyílt a Kollab a Mammutban

?>

A Kollab a Mammutban egy kísérleti hely, ami hol kávézóként, hol coworking helyként, hol kultúrtérként és lazulóhelyként vár mindenkit.

Neked ajánlott

A