A WeLoveBudapest elkezdi "Budapest gyerekekkel" sorozatát, melyben megkeresi a főváros legjobb helyszíneit, ahol mind a kicsik, mind a szülők jól érezhetik magukat. Városrészenként vizsgáljuk majd gyerek és felnőtt szemmel Budapestet, és közben szeretnénk rácáfolni arra, hogy családostul csak korlátozott lehetőségeink vannak a szórakozás és a városnézés terén. Gyakorlott budapesti anyukánk, Sifter Veronika mesél ezentúl arról, hogy hova tervezzük családi reggelinket, délutáni játszóterezésünket, kirándulásunkat, beülésünket.

"Két éve, első gyerekünk születésére készülve még igen határozott elképzeléseim voltak közös jövőnket illetően. Elhatároztam, hogy nem leszek az a homokozó szélén ülő , kajáról-pelusról beszélgető anyuka, jönni - menni fogok a városban, ugyanúgy, mint eddig. A gyereknek sem rossz, ha felveszi a szülei tempóját - gondoltam - megtanul majd aludni a babakocsiban, mi meg megyünk majd vele romkocsmákba, kerthelyiségekbe, nem csinálunk nagy ügyet ebből!

A valóság persze teljesen másként alakult,, de nem amolyan “kezem a bilibe ér” módon. Nem mentünk esti koncertekre, viszont jókat ejtőztünk délutánonként a Kőlevesben, jártunk az alternatív városnéző túrákon, de kibicikliztünk a Fellinibe is!

Amíg a lányunk pár hónapos volt, könnyebb volt órákon át sétálni a városban, de mostanra mi is kikötöttünk a sarki homokozóban. (És ez nem is olyan szörnyű, sőt!). Az elmúlt időszakban azért szert tettem némi tapasztalatra abban is, miként lehet gyerekkel vásárolni, ügyeket intézni, megbeszélést tartani, de mi az, amit nem kell erőltetni, megvárom inkább, amíg kerül egy segítő nagymama, vagy bébiszitter.

Kalandozásainkat bemutatva arra szeretnék mindenkit arra bíztatnék, hogy fedezzétek fel a várost gyerekkel együtt! Persze minden kölök más és más a teherbírása, de érdemes néha elszakadni a megszokott környéktől! Keressétek meg azokat a helyeket és programokat, amik mindkettőtök számára érdekesek, használjátok ki, hogy van idő sétákra, barangolásokra!

Terveink szerint kéthetente jelentkezünk majd, hogy arról meséljünk: mit szeretünk egy-egy kerületben, városrészben, hol szoktunk játszani, vásárolni beszélgetni, vagy találkozni másokkal.

Kedvcsinálóként összeírtuk Nektek, hova mennénk, ha úgy kéne egy napot eltöltenünk Budapesten, hogy nem hajkurásszuk a látnivalókat, csak azt keressük, ami nekünk és a kicsiknek is jó! Tehát:

  • a Briósban reggeliznénk
  • majd választanánk egy könyvet a Pozonyi Pagonyból
  • játszanánk a Honvéd téri játszótéren
  • fröcskölnénk a Szabadság téren a szökőkútban
  • a Hummus Bárban ebédelnénk,
  • átsétálnánk a Gozsdu-udvaron, majd ejtőznénk a Kőleves Kertben
  • kimennénk a Margitszigetre, megnéznénk a Vadasparkot és hajóval mennénk haza
….és azt hiszem, nagyon elfáradnánk!"