A tengerentúli és európai nagy csokoládé fesztiválok után Magyarországon is megrendezésre kerül az „Édes Napok” csokoládé és édességfesztivál.

A 2011. szeptember 16-18 között, a Budai Várban megrendezésre kerülő eseményen a magyar kézműves csokoládémanufaktúráktól a legismertebb nemzetközi édességmárkákon át a legjobb magyar cukrászatokig a szakma teljes szegmense – a legmagasabb színvonalon – képviselteti magát. Napjainkban már hazánkban is a fesztiválok korát éljük. A gasztrokulturális étlapról számtalan minőségi rendezvény közül választhatunk, de az étlap mégsem volt teljes, hiszen hiányzott a desszert. A világ sikeres csokoládé- és édességfesztiváljai után idén szeptembertől évről évre megrendezésre kerül hazánkban az Édes Napok Fesztivál.

Több évtizedes kommunikációs gyakorlattal és a nemzetközi fesztiválokon szerzett tapasztalatból tudjuk, hogy rangos fesztivált csak különleges adottságú helyszínen szabad megrendezni. A Budavári Palota hangulata, eleganciája és panorámája a kulináris élvezeteket még felejthetetlenebbé teszi. A Budai Vár nekünk, magyaroknak a világ legszebb helye, a külföldi turisták véleménye szerint pedig a világ egyik legszebb helye, ezért azt gondoljuk ez a helyszín már önmagában is predesztinálja a fesztivált egy rangos rendezvényre. A fesztivál szakmai hitelességét emeli, hogy fővédnöke Pataki János, a Cukrászok, Csokoládé- és Fagylaltkészítők Világszövetségének elnöke lett.

A szervezők meghívták a multinacionális cégeket, a kézműves manufaktúrákat, gyártókat, kereskedőket Magyarországról és külföldről egyaránt. Olyan rendezvént álmodtak meg, melyen a kiállítók az ismert és szeretett, kereskedelmi forgalomban lévő édességeken kívül bemutathatnak különlegességeket, ritkán látható és élvezhető finomságokat, valamint külön erre az alkalomra készített édességeket is. Külön meghívásra Budapestre érkezik a BBC Good Food Magazin volt szerkesztője, Sarah Jane Evans is, aki amellett, hogy Master of Wine címmel rendelkezik, a britt Academy of Chocolate egyik alapítója is. Így a csokoládékészítés elhívatott szakértőjeként előadást ad a csokoládékóstolás mikéntjéről, valamint a csokoládékészítés folyamatairól és különböző aspektusairól.

Bemutatásra kerül Csomagolatlan csokoládé (Unwrapped Chocolate) című könyve is.

Bonbonkészítés, csokoládé-bor kurzus, Csokoládé Múzeum, szakmai workshopok, este swing, soul, funky koncertek és buli édesítik az eseményt.

Mindezek együtt arra köteleznek minket, hogy e fesztivál igazán édes emlékként maradjon meg minden látogatóban.
Mit? Édes Napok Csokoládé és Édességnapok
Mikor? 2011. szeptember 16-18. (péntektől szombatig) Hol? Budai Várban Mennyi? 6 éves korig ingyenes a belépés.
6-12 év között 900 Ft/nap.
A felnőtt jegy ára 1900 Ft/nap.