A We Love Budapest 10 kedvenc szigetes fellépője.

Mától egy héten keresztül a szentendrei és békásmegyeri HÉV kihasználtabb lesz mint valaha, az Óbudai-szigetre vezető gyalogoshíd újra minden nyelven üdvözli az odalátogatókat, és ismét elkezd kopni az egy év alatt újranőtt fű a szigeten. Mindezekkel és a nagyszerű fellépőkkel együtt szeretjük, hogy újra hangos a 19. Sziget Fesztivál! Most már itt az ideje, hogy te is ráhangolódj a Szigetre! Mi segítünk és bemutatjuk, kiket is várunk igazán! Fotó: Somay MárkGesztivál (HU)Augusztus 8. -1. nap, hétfő, 20.30 Pop-Rock Nagyszínpad
A Sziget mínusz egyedik napján, azaz augusztus 8-án Geszti Péter és zenészbarátai repítenek vissza minket az időben, és elevenítik fel a Rapülők, valamint a Jazz+Az legsikeresebb slágereit egy két és fél órás monstrekoncert keretében.

Prince (USA)Augusztus 9. 0. nap, kedd, 19.00, Pop-Rock Nagyszínpad
Prince Rogers Nelson Michael Jackson, James Brown és Jimi Hendrix mellett minden idők legismertebb és legfontosabb afroamerikai zenészei közé tartozik. Sőt, ő egy olyan popkult intézmény, akiben egyesülnek mindazok a tulajdonságok és páratlan előadói képességek, melyek miatt a felsorolt három zenészért rajonganak a tömegek. Azaz, egy állandóan megújulni képes, virtuóz zenész, aki kis túlzással az összes könnyűzenei műfajban maradandót alkotot.

Empire of the Sun (AUS)Augusztus 10. szerda, 19.30, Burn Party Aréna
Ausztrália legszínesebb elektronikus zenei formációja, amely látványos, egy tudományos-fantasztikus divatgálára emlékeztető fellépéseiről, valamint finoman és elegánsan csábító slágereiről, a Walking on a Dreamről és a We're the People-ről híres. Romantikus elektro-popzenét játszanak, és ha idegen tollakkal ékeskednének, akkor ők lennének az Ultravox huszonegyedik századi hasonmásai, vagy az MGMT-mozgalom leghűségesebb fegyverhordozói, de nem: rajtuk minden toll és dísz az eredetiség szemet kápráztató fényétől csillog.

Kid Cudi (USA)Augusztus 14. vasárnap, 19.30, Burn Party Aréna
Kid Cudi jelenleg az amerikai hiphop és kortárs R&B-kultúra legérdekesebb jelensége, egy igazi zenei divatdiktátor, a hipszter kultúra legszínesebb egyénisége. Hiperfriss, aktuális és trendérzékeny élőadó, aki nem mellesleg három Grammy-jelöléssel is büszkélkedhet.

Pulp (UK)Augusztus 10. szerda 21.30, Pop-Rock Nagyszínpad
Jarvis Cocker, Nick Banks, Steve Mackey, Russell Senior, Candida Doyle és Mark Webber = Pulp, azaz a britpop színtér egyik legfontosabb zenekara hosszú kihagyás után nemrég visszatért a nemzetközi popcirkuszba - ismét kitöltve a kilenc éve általa teremtett űrt.

The Chemical Brothers (UK)Augusztus 11. csütörtök 21.30, Pop-Rock Nagyszínpad
Kevés olyan elektronikus zenében utazó páros van, akik között már lassan két évtizednyi közös munka után is olyan hatékonyan működik a kémia, ha az egész világot megmozgató slágerek előállításáról van szó, mint Tom Rowlands és Ed Simons.

Rotfront (D)Augusztus 11. csütörtök, 19.45, Pesti Est Világzenei Nagyszínpad
Nyolc évvel ezelőtt Berlinben tanyázó emigránsokból alakult meg a Rotfront kollektíva, a megbonthatatlan orosz-magyar-német-amerikai barátság jegyében. Egy házibulin történt ez, ahol találkozott a felkapott Russendisco klub DJ-je, Jurij Gurzsi és Wahorn Simon (egykor a Balaton és a Batu Kármen oszlopa), és rácsodálkoztak nyomban: fölöttébb hasonló zenékért lelkesednek. Nem kellett sok, és a magyar vonal tovább erősödött: ha csak engedte az ideje, Gryllus Dorka is beszállt énekelni. Innentől csak úgy cikáztak a nyelvek, az otthonok, az otthontalanságok, s mindenekfelett a műfajok: a fő csapás iránya a ska és a ragga lett, de a zsidó és a cigány népzene meg a sanzon is belefért. 2009-ben Emigrantski Raggamuffin címmel jelent meg az első albumuk, mely ugyancsak visszhangos nyugat-európai turnéval párosult, és így a Rotfrontból egy csapásra az egyik legkelendőbb bulizenekar lett. Megvan a maga jellegzetes íze, könnyedsége és humora, és tavaly annyira bejött a Szigeten, hogy idén is itt a helye.

Gotan Project (F)Augusztus 11., csütörtök, 21.30, Pesti Est Világzenei Nagyszínpad
Ha a „tangó” szót sokszor kiejtjük egymás után, azonnal kiderül, hogyan született meg napjaink legnépszerűbb tangózenekarának a neve. A Párizsban tanyázó (francia) Philippe Cohen Selal és (svájci) Christoph H. Mueller a kilencvenes évek közepétől kísérletezett elektronikus zenével – a The Boys from Brazil nevű formációval nem is sikertelenül –, de ahhoz, hogy rákattanjanak a tangóra, csatlakoznia kellett hozzájuk az Argentínából Párizsba települő Eduardo Makaroffnak. A tangó drámaiságának és az elektronikus tánczenék popularitásának az egysége szinte elképzelhetetlen volt addig, amíg 2001-ben elő nem álltak a La Revencha del Tango című albumukkal, mely azóta iskolateremtő vállalkozásként írta be magát a világzene történetébe.

Kate Nash (UK)Augusztus 13. szombat, 18.00, Pop-Rock Nagyszínpad
Nagy-Britannia egyik legígéretesebb fiatal énekesnője, BRIT zenei díjas művésznő, egy olyan elragadó karizmával rendelkező magányos előadó, aki közvetlenségével és bájával, valamint fülbemászó szerzeményeivel minden alkalommal képes lekötni a figyelmünket.

Thirty Seconds to Mars (USA)Augusztus 13. szombat, 21.30, Pop-Rock Nagyszínpad
A YouTube-on több mint tiznennégy millió nézője volt a Closer To The Edge című opus klipjének, és ez a szám napról napra gyorsabban növekszik, mint a Mars-utazás lehetősége. A The Kill-t és az I'll Attack-et is milliók látták, körülbelül annyian, mint élőben az új kor talán legsikeresebb zenekarát, a Thirty Seconds To Mars-t. Ez a zenekar a bizonyíték arra, hogy a Kívánsággép igenis működik: most már tény, a Thirty Seconds To Mars az idei Sziget egyik leghangosabb sztárja lesz.