Csütörtök este látványos partival nyitotta meg újra a kapuit a globálisan értelmezhető luxus mintapéldája, az immár kibővült Nespresso Boutique.

Az esemény házigazdája Nagy Ervin volt. A kellemesen duruzsoló jazz és a pazar ételek mellett az eleganciáé, a könnyedségé és a minőségé volt a fő szerep, a megnyitó pedig az Andrássy úti üzlet előtti téren zajlott – igazi piazza hangulatot varázsolva az Operával szemközti térre. Az alaposan kibővített és "relauncholt" mintabolt immár méginkább a márkára jellemző életérzést közvetíti, mint a párizsi, londoni, vagy éppen Sao Paolo-i Boutique-ok.
A tágas eladótérben kialakított funkcionális terek a kávézás igazi élményét nyújtó Nespresso világba kalauzolják az ide betérőket. Márpedig ide érdemes lesz betérni – már csak azért is, hogy megkóstoljuk és kipróbáljuk a legújabb íz kreációkat vagy éppen igyunk egyet kedvenc kávénkból. Merthogy immár mindkettőt megtehetjük!

Az eklektikusságot és a letisztultságot egyaránt sugárzó üzlet terei nem a távolságtartást, hanem a kényelmet és a funkcionalitást szolgálják úgy, hogy a különböző funkciójú területek eltérő, mégis harmonikus egészet alkotó hangulatokat tükröznek. Az impozáns, 6 méteres belmagasság és a szellős elrendezés az orientációban is segíti a betérőket: külön tér várja azokat, akik még csak ismerkednek a Nespresso világával, illetve a már meglevő Club tagokat – vagyis mindenki megtalálja, amit keres.

A Club regisztrációs pultnál a szőnyeg, a kényelmes székek egy nappali hangulatát idézik, a Carpe Diem elnevezésű részlegben pedig gyakorlatilag megáll az idő: itt a kávézás aztán tényleg élménnyé válik. A tervezők szerencsére a sietős vásárlókra is gondoltak: a kávégépek kipróbálására szolgáló Piano Bar-ban nem kell hosszú perceket töltenünk, itt az egyszerű, áttekinthető, gyors kávézás válik lehetővé.

Az újjá varázsolt Boutique legkülönlegesebb eleme a 4,3 méter magas és összesen 60 ezer (!) kapszulát tartalmazó kapszulafal.