Ha már belefutottunk egy "all in" Sziget napba a korábbi tesztünk alkalmával, az utolsó beszámolónkat igazán különlegesre terveztük. Visszatértünk a hőskorba és igyekeztünk nulla forint közelibe kihozni a fesztiválos költést, szem előtt tartva, hogy az utolsó napra a legtöbb földi halandónak nem sok likvid tőkéje marad. Ez nyilván nem kevesebb alkohol bevitelt jelent, azt nehéz lett volna túlélni, hanem inkább az okos, furfangos magyar elvét követtük. Csempészés és ismerősök jóindulata.

Tehát lássuk az előkészületeket:

Szépvölgyi út, ázsiai vegyesbolt
Élmény:
Igen, vásárolhattunk volna olcsóbban is, de próbáltuk azért lemodellezni a valós életet így egy vasárnap is sokáig nyitvatartó, HÉV megállóhoz közeli közértet választottunk. 1980 Ft-ért így a jó ár/érték arányú Royál Vodkát választottuk, mely ezúttal nálunk győztesen jött ki a Kalinka - Royal örök párharcából, hiszen már hivatalosan elkezdődött a Kalinka fölfelé pozicionálása. Mi a továbbra is Royalnak drukkolunk egyébiránt.
Bevitel:
Royal Vodka 0,5 liter, mely egy "tiszta, lágy vodka, gabonára emlékeztető kellemes aromával" 1980 FtJutka Presszó, Kaszásdűlő

Élmény:

Végre hazatértünk. Annyi elsznobult év után, megérkeztünk a klasszikus nagyszínpad előtti rockkoncertek kiindulási pontjához. Nosztalgikus hangulatomhoz illet volna a Hubi-Sör vagy Péter-Pál-Nagyfröccs kombo, de nem. Inkább EU konform módon Karlsbadi gyomorkeserű feles és Tonic kíséretére szavaztam, míg társam Alsó-Szászország híres alkoholjával a Jagerrel nosztalgiázott.
Bevitel:
Becherovka, Tonic, Jagermeister 910 FtÉjjel-Nappali - Búza utca 2.
Élmény:

"Legolcsóbb cigit legyenszives" felszólítással már kapom is kézhez az LD-t. Utána fél liter vodka laposüvegbe beletölt, okos helyre elrak és irány a Sziget.

Bevitel:
LD márkájú light jelzésú cigaretta valamint házilag készített sonkás szendvics. 700 FtZsidó Sátor Civil falu
Élmény:

Bejutásunkat nem részletezném, hogy jövőre is maradjon témánk, így ugranánk egy csöppet. Fincsi sóletszerűség, ingyen is volt és lehett repetázni. Ez később hasznos lehet, gondoltuk, mert leköti a kószáló etileket, így talán csökkenhető a hajnaltájban jelentkező maró éhségérzet.Drop - Borfalu
Élmény:

Szokásos, nekem csak fesztiválon ivós Rosé III/II-es ezúttal sem maradhatott el. Itt fizettünk sajna, de ismerősnek hála természetesen vigyáztunk arra, hogy ne sokat.
Bevitel:

Rosé házmester, a "rossz bort csak nagytételben lehet inni" elv alapján. 1000 FtKoktél Garden - Csónakház

Élmény:

A sokéves rutin azért kezdett megmutatkozni. Hatszáé kértünk két mentás limonádét szétjegelve, szódát és a középső kaszához fáradtunk. Ezután elkezdtük az LD kiváló aromáit párosítani a Royal lágy ízvilágával, melyet higítottunk az új mentás barátainkkal. Emberi fogyasztásra tökéletesen alkalmasnak találtuk őket, de a kísérővel nagyon csínján kell bánni, erre azért majd figyeljünk ha esetleg kipróbálnánk jövőre is.
Bevitel:

Vodka-Szóda-Lime-Menta-Törtjég, melyben a Vodka dominált inkább. 1550 FtDreher Stand - Nagyszínpad mögött
Élmény:
Kósza ingyensörit azért elfogadtunk, így azért kissé vidámabban lépkedtünk, hogy lám itt is van az első melegszívű baráti segítségnyújtás.
Bevitel:

Dreher Classic, 0,5 literTitty Twister - Nagyszínpad
Élmény:

A hétvégi és a szokásos költéseket kompenzálandó, a missziónkat nagyban tisztelő fiúknak meglágyult rajtunk a szíve és sok-sok jéggel, gyömbérsörrel örvendeztettek meg. Lassan így a laposüveg ki is ürült, ennek örömére 3-4 shot még le is csúszott, szerencsére anélkül, hogy felsikított volna Metapay, amit utólag is köszönünk.
Bevitel:
Friss törtjég-kemény vodkás keverék-Old Jamaica Ginger BeerDrámai Befejezés - A Zen
Élmény:

Egy rövidke Sziget VIP kitérő után, ahol némi szódát vételeztünk magunkhoz pici ingyenrozéval, megindultunk a Zenbe, hát hova máshova.

Egy örömteli eseményként az idei évben először egy hölgy is megszánt minket és italra invitált, amit normál körülmények között nem, de jelen helyzetünkben feltétlenül elfogadtunk. Végül a Drinking Team pezsgőlocsolását végigasszisztálva a pultosok, mixerek számolatlan jutalomitalai után elkezdődött ill. befejeződött a rendezvény villódzó hajnali fények és örökzöld dallamok kíséretében.

Összességében kiváló élmény volt így végigbulizni a Szigetet fejenként 3000 Forintért, hiszen a végeredmény ugyanaz volt mint korábban. Sőt, még talán keményebb is, csak pont egy nullával kevesebbe került a dolog. Vigyázzunk azért, mert ha többször próbáljuk ki, akkor a grimaszoló gyerek effektus lesz, aki nem fogadja meg anyukája tanácsát: Úgy maradunk. És valljuk be, az ilyen korban már elég ciki.