A Sziget 0. napján Prince koncertre igyekezvén részt vettünk a fesztivál egyik főtámogatójának, a Dreher Sörgyárak Zrt. standjainak sajtóbejárásán.

A nyár és a fesztiválok elengedhetetlen és legkedveltebb itala természetesen a sör. De hogyan lehet ezt az italt megszerettetni azokkal akik, mégsem kedvelik? A Dreher idén az élményekre, a gyorsaságra és az ízekre fektette a hangsúlyt.

A Sziget Fesztivál támogatása mellett különös figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra, ezért az Ability Parkkal együttműködve kreatív játékokok keresztül hívják fel a figyelmet a megváltozott mukaképességűek elfogadására. „Az érdeklődők például vakteszt formájában ismerkedhetnek meg a minőségi söralapanyagokkal, beleláthatnak a sörgyártás folyamatába is, továbbá a Braille-írás népszerűsítésére is született játék” – mondta Fertetics Mandy, vállalati kapcsolatok és fenntartható fejlődés vezető.

Azt mindannyian tudjuk, hogy a fesztiválokon a legtöbb esetben hosszú perceket kell sorbanállnunk, hogy sörhöz jussunk. Ha pedig egyszerre többet kérünk, lehetetlenség átvergődnünk a nagyszínpad előtt hömpölygő tömegen. A Dreher ezért fejlesztésbe kezdett, és elkészült a gyorscsapoló, mely 5 másodperc alatt képes a vendég kezébe juttatni a sört. A könnyebb szállításhoz, pedig egy 4 sör elhelyezésére alkalmas tálcát fejlesztettek ki. A újításokról Kerekes Péter a Dreher Sörgyárak Zrt marketingigazgatója beszélt, a csapolás folyamatát pedig Talmácsi Gábor Moto GP világbajnok mutatta be nekünk.

A sajtóbejárás csúcspontja szó szerint a Dreher in the Sky attrakció volt, ahol 50 méter magasban fogyaszthattuk el sörünket, miközben meghallgattuk a minőség-ellenőrzés lépéseit és szabályait Becz Gábor, a Dreher Sörgyárak Zrt. kereskedelmi minőségspecialista tolmácsolásában.

A Dreher Sörgyárak Zrt.

Facebook
-oldalán pedig Dreher Pillanatvadászat néven, három kategóriában fotópályázat is indul a fesztivál résztvevői számára, további játékok mellett.