Főleg fotósokat találtunk az eső elől behúzódva az épületbe, valamint fiatalokat, akik a kultúrára az átlagnál jobban érzékenyek, de a tömeges megmozdulás ezúttal elmaradt.

Ennek ellenére, vagy éppen ezért a családias hangulatnak köszönhetően nem csak képeken keresztül indult el a párbeszéd a résztvevők között, amit nevezhetünk akár a kezdeményezés céljának is.

A Wallpeople célja, hogy egy kijelölt napon 20 város lakói mozduljanak meg, és anonim fotósokból legyenek szempillantás alatt kiállítók, és a munkáik egy rögtönzött kiállítás részévé váljanak. Jellemzője, hogy rendkívül rövid, mindössze 1-2 óra van a fényképek kikerülésére, az esemény végén pedig ki-ki hazaviheti saját, esetleg mások fotóit, melyek hátoldalán elérhetőséget, életbölcsességet, idézetet hagyhat az alkotó. Ez a megmozdulás a street art iránti elkötelezettséget is erősíti, és megpróbálja a köztereket visszahódítani az emberek szabad önkifejezésére, melyet az elmúlt évtizedekben folyamatosan korlátoznak. A budapesti Wallpeople a Le Cool szervezésében valósult meg, és reméljük, hogy még sokszor lesz ilyen alkalom a jövőben.