Már mi is vágjuk a centit, hiszen kevesebb mint egy hónap múlva újra Száund!! Ezúttal azoknak szeretnénk segíteni, akik még nem nagyon tudják, hogy mire számítsanak ebben a négy napban. A hét végéig minden nap egy ötös csokorral készülünk, a legnagyobb nevekből, akik miatt érdemes kilátogatni mindenkinek, aki kedveli a Balaton Sound által képviselt vonalat. Utolsó összeállításunkban közlünk még egy vegyes felvágottat: Eskmo, Thievery Coproration, Zagar, Axwell vs Ingrosso és John Digweed az utsó adag!

Eskmo

Brendan Angelides egy ismert San Franciscó-i elektronikus zenész és producer, aki Eskmo néven lett népszerű az e-zenei univerzumban. Angelides eddig ezen a művésznéven egy nagyon súlyos albumot adott ki tavaly, de kritikusai és követői korábbról Ascension és Machines On Task című nagyobb volumenű munkáiért is rajonganak. Stílusa Moby pop előtti állapotához, a The Chemical Brothers komorabbik arcához, Aphex Twin rossz lelkiismeretéhez, de leginkább Amon Tobinéhoz áll közel, aki szerint Eskmo az utóbbi idők legizgalmasabb előadója.

A Welder álnéven is aktív elektronikus zenész nem olyan régen Amon Tobinnal közös zenei projektbe kezdett, amely Eskamonként fut. Eskmo-t emellett komoly munkakapcsolat fűzi Flying Lotushoz és Epromhoz is, valamint előszeretettel gyárt remixeket Bibio-nak, Spornak, a Sound Tribe Sector 9-nak és a Bar 9-nak.Thievery Corporation

Ringató-meditatív atmoszféra lengi körül majd a fesztiválozókat, ha az Underworld egy-egy ambientesebb futama egyesül a Thievery Corporation zenéjének lounge-os simogatásával a júliusi fülledtségben. Ekkor már nincs mit tenni, ellenállás nélkül adjuk át magunkat a zamárdi strandon szabadon kószáló hangulatoknak, melyek közül legszívesebben a Thievery Corporation lopott szépségei találnak meg minket, hogy nyugtató downbeat és acid-jazz kényeztetéseikkel friss energiákat pumpáljanak az egész napos lendülettől lehasznált testünkbe, olyan páratlan hangulatú számok segítségével, mint a már címében magával ragadó Lebanese Blonde, a Holographic Universe vagy a Heaven's Gonna Burn Your Eyes. A tizenhat évvel ezelőtt az Egyesült Államok fővárosában létrejött formációval az idők során olyan világhírű zenészek kerültek kapcsolatba, mint Norah Jones, Perry Farrell, David Byrne vagy Wayne Coyne a The Flaming Lips-ből. A Thievery Corporation legutoljára három évvel ezelőtt bontotta ki csodálatos zenei univerzumát a Radio Retaliationt albumon, melyet egy világkörüli turnén népszerűsítettek, többek között öt teltházas washingtoni koncerttel. Azóta főleg remixeket készítettek, valamint filmes alkotásokat és a politika világát erősítették művészetükkel, tavaly pedig egy nagyszabású best of kiadvánnyal támogatták meg lemásolhatatlan életművüket. A Rob Garza és Eric Hilton vezette Thievery Corporation profilja kiválóan illeszkedik az ötödik Heineken Balaton Sound előadói felhozatalához; a lounge eleganciájával hódító Thievery Corporation pszichedelikus zenei fantáziái úgy átformálják a lelkünket, hogy a TC-vel egy hullámhosszon lévő Portishead megkapó szintetikus csodáit már csak jól funkcionáló automataként tudjuk befogadni egy minden belső örömöt leképező mosollyal az arcunkon.Zagar

A fejlődőben lévő kelet-európai electro paletta nehézsúlyú versenyzője, az idén 10 éves Zagar. Összetéveszthetetlen wave-rockos, electros és pszichedelikus hangzásvilágukat izgalmas, magyar szellemben prezentálják, ami olyan ütős fellépéseket eredményez, amivel méltán turnézták végig egész Európát. Az olyan kultikus számaikat, mint a Wings Of Love sok magyar büszkén mutogatja külföldi ismerőseinek, hiszen még a német rádiókban is vetésforgóban adják őket az aktuálisan legtrendibb számokkal.

A Zagar tehát elvitathatatlanul hozzájárult ahhoz, hogy Magyarország felkerüljön a 21. századi Európa zenei térképére és szinte folyamatosan a stúdióban ülnek, hogy végre előállhassanak régóta várt új lemezükkel. Mindeközben korábbi albumuk, a Cannot Walk Fly Instead továbbra is a figyelem középpontjában áll, nem véletlen, hogy megannyi feldolgozás készült már ezekre a számokra. Aki idén is kilátogat a Heineken Balaton Soundra, immár sokadik alkalommal találkozhat a Zagarral, és biztos lehet benne, hogy az idei koncert sem fog csalódást okozni, addig is dőljünk hátra és élvezzük ezt a megunhatatlan klasszikust!Axwell vs Sebastian Ingrosso

Első este a Burn Aréna valóban lángra kap, hiszen egy fergetegesnek ígérkező DJ-párbajt táncolhatunk végig. Axwell hat évvel ezelőtt robbant be a nemzetközi elektronikus zenei színtérre Feel the Vibe című tánctéri őrületével, melyet a 78-as születésű svéd DJ-producer a világhírű Ministry of Sound védjegye alatt adott ki. Azóta szinte nincs olyan Svédországból kikerülő e-zenei anyag, amely közvetlen vagy közvetett módon ne lenne köthető Axwell nevéhez, az axwell-i house világához vagy a Swedish House Mafiát is erősítő potméterguru munkáinak hatásához. A brit klubzenei slágerlistákat meghódító Feel the Vibe sikere nem volt megalapozatlan, hiszen Axwell ekkor már a szigetország legnagyobb klubjaiban lépett fel, rendre teltházas bulikon.

Axwell partnere az este folyamán nem kisebb név lesz, mint Sebastian Ingrosso.

Az olasz felmenőkkel rendelkező DJ, producer és világhírű remixer, Axwellel és Steve Angello-val együtt a skandináv elektronikus zenei élet legmenőbb és legfelkapottabb house-kollektivájának, a Swedish House Maffiának a tagja. Fékezhetetlen, lendületes és hiperenergikus house anyagai a kétezres évek eleje óta a legnagyobb nemzetközi hírű bulik és több tíz ezres közönséget vonzó e-zenei rendezvények résztvevőiből hozzák ki a maximumot.

Kezdd a fesztivált egy igazán pörgős bulival, ki ne hagyd!John Digweed

Idén nyáron a maratoni house-partyk nagymestere, John Digweed is pakolja a lemezeket az ötödik Heineken Balaton Soundon. Digweed midössze tizenhárom évesen kezdte meg DJ-karrierjét szülővárosában, a dél-angliai Hastingsben. A progresszív house irányzat, valamint az acid house hullám kínálta pörgésekre fogékony turntable játékos tehetségére a partykörökben csak Sashaként ismert DJ Alexander Cole figyelt fel a kilencvenes évek elején. Digweed partyskilljei nemcsak a dance császárának érdeklődését keltették fel, hanem a legnagyobb brit klubok közönségét is magával ragadta, köszönhetően a progresszív house DJ londoni Heaven klubos, valamint a brightoni The Beachen lenyomott teltházas DJ-setjeinek, melyen olyan partyarcok is ráéreztek a hangulatra, mint az argentin house fenomén, Hernán Cattáneo vagy a Balance Record Pool és a Fade Records alapítója, Chris Frontier. A hat, nyolc vagy akár tíz órás DJézésre is képes progresszív house mester önálló lemezkiadó céggel is rendelkezik. A világhírű Renaissance és Northen Exposure partysorozatok egyik legnépszerűbb DJ-je Nick Muirral együtt a Bedrock kiadót üzemelteti, amely nagy tehetségeket karolt fel. Digweed a szédületes house bulik és a lemezkiadás mellett tíz éve önálló műsort is vezet a londoni Kiss 100 rádiónál, ahol rendre az elektronikus zenei műfajok legnevesebb előadói jutnak keverőközelbe a Transitions mix-széria szellemi atyjának önálló, egy órás dj-programját követően. A világhírű house DJ neve tíz éve mindig ott van a világ tíz legjobb DJ-je között a DJ Magazine éves összesítésében. 2011 nyárán a Heineken Balaton Sound partylegendáriuma a tavalyi elsöprő sikert arató buli után egy újabb John Digweed housemaratonnal bővül. A brit DJ idén nem egyedül érkezik Zamárdiba, hanem magával hozza legendás kiadójának, a Bedrock-nak a sztárjait is; a Bedrock Stage bulin egymást váltja majd a keverőpultnál John Digweed és számos ismert arc a Bedrock-univerzumból.