Itt járt az igazi Mikulás! A lappföldi Mikulás meglepetten tapasztalta, hogy milyen jó idő van nálunk, amit csak tetézett, hogy ünnep-váró beszédét a Mikulás Gyár zárt sátrában mondta el. A hőség még vastag öltözete ellenére sem lankasztotta a Mikulás derűlátását, és őszinte jókívánságokkal látta el a hallgatóságot. Szerencsére egy szinkrontolmács az oldalára szegődött, így az is értően figyelhetett rá, aki nem beszél finnül. A Mikulás mellett több a gyári jótékonysági akciót támogató ember is bemutatta, hogy ő, illetve az általa képviselt szervezet milyen módon járul hozzá az adományozás sike

Akik segítenek segíteni

A hagyományos adományok – tartós élelmiszerek, játékok, ruhák – között akadt egy-két meglepőbb felajánlás is. Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere, például egy Gazdálkodj okosan! társasjátékkal érkezett. Az üzenet világos: a játékos tanulásnak a pénzügyekre is ki kell terjedni. Szávai Ágnes, teniszező egy focilabdát helyezett a gyárba tartó futószalagra, jelképezve a sok-sok sporteszközt, amit a rászoruló gyerekeknek hoztak. Palcsó Tamás a barátnőjétől kapott plüssmacit hozta el, ami reményeik szerint egy kisgyerek karácsonyát teszi majd boldogabbá. Ő egyébként Somló Tamás, Kökény Attila, Tóth Vera és még sok más énekes mellett fel is lép majd a Mikulás Gyár színpadán.

Több szervezet is segít abban, hogy a felajánlott csomagok jó helyre jussanak, illetve, hogy minél egyszerűbb legyen számunkra az adományozás. A Felvonulások terén lévő Mikulás Gyárba december 25-ig bárki beviheti a csomagját, amelybe lehetőség szerint tartós élelmiszer, jó állapotban lévő ruhák, játékok kerüljenek. A gyárban idén mintegy 600 önkéntes segíti a gyűjtést. Ezentúl az országban 14 bevásárlóközpontban és az ország minden postáján gyűjtik az ajándékokat. Fontos, hogy a postán térítésmentesen feladható csomagokra nagy betűvel írjuk rá: MIKULÁSGYÁR. A Magyar Vöröskereszt segít majd a legrászorultabbak ajándékozásának lebonyolításában.

Kívánságok ajándékba

Tavaly több, mint 160 ezer rászorulónak sikerült segíteni a Mikulás Gyár révén. A célt, hogy ez idén minél inkább növekedjen egy újdonság is támogatja. Ez pedig az Alexandra könyvesboltokban, illetve az ország nagyobb postáin kapható Kívánságpor. A kis tasakba csomagolt csillámpor ára: 250 forint, ami nagyon megéri a por képességeit tekintve. Ilyen olcsón varázslatot ritkán kap az ember! Ilyen egyszerűen pedig ritkán segíthet a rászorulókon, úgyhogy éljünk a lehetőséggel!