A Virág Judit Galéria a napokban mutatta be Art Collection elnevezésű 20. századi magyar festőket felvonultató design kollekcióját.

Mindannyian jól ismerjük a bécsi Frey Wille darabjait, legyen az egy kendő, ékszer vagy mandzsetta. Ezáltal bárki magán hordhatja Klimt, Hundertwasser, Mucha vagy Monet mesterműveit. De mi a helyzet a hazai festőinkkel és a továbbélésükkel?

Ezt a problémát ismerte fel Virág Judit, és megalkotta a Virág Judit Art Collection elnevezésű hiánypótló, 20. századi magyar festők motívumait felvonultató termékeit. A kollekciót első körben limitált számú kávéskészletek, karkötők, sálak és táskák alkotják, melyek díszítését Mednyánszky László, Korniss Dezső, Scheiber Hugó, Kádár Béla, Vaszary János, Frank Frigyes, Gyarmathy Tihamér és Czigány Dezső képei inspiráltak. Ezen használati tárgyak létrehozásával a minndennapjaink részét képezheti a hazai festészet, a 21. századi életvitelhez alkalmazkodó könnyedebb, praktikusabb formájával; maga mögött hagyva az olykor merev és szigorú múzeumi élményt. A nagy nevű alkotók mellé kvalitásukban szintén neves előállítók csatlakoztak. A táskák a The Beta Version csapatának keze munkáját dicsérik; az Alföldi Porcelángyár különlegesen tiszta porcelánból készítette a csészéket a Komo Group grafikai elemeivel. A kollekció -mely további design és pipere termékekkel fog bővülni- jelenleg a galériában illetve annak webshopján keresztül érhető el 5.500 Ft-70.000 Ft-ig.