A Lonely Planet elkészítette a világ 100 legjobb bárjának listáját, jelenleg az első helyen szerepel az A38, de a Szimpla kert is feltűnik az összeállításban.

A Lonely Planet közönségszavazatok által összeállított 100-as listáján a világ legjobb bárja jelenleg az A38 hajó, ugyanis ők gyűjtötték be idáig a legtöbb voksot. A szavazás 3 hónapig tart, így bízunk benne, hogy a hajó megőrzi dobogós pozícióját. A százas összeállítás már biztos, a végső helyezésekért megy már csak a küzdelem. A leírásban kiemelik az egykori ukrán kőszállító hajó különleges újrahasznosítását koncert és buli helyszínként, ahol a nyarak a legvagányabbak, de valójában egész évben dübörög.

Megkeresésünkre Fekete Angelika az A38 partnerkapcsolatokért felelős munkatársa elmondta, hogy már annak hihetetlenül örülnek, hogy egyáltalán benne lehetnek a Lonely Planet világ száz legjobb bárjai listáján. "Ez a leglenyűgözőbb, zseniálisabb és hihetetlenebb dolog!" Másik szívünkhöz közel álló meglepetés a Szimpla Kert jelenlegi 8. helyezése. A romkocsmák nagypapájaként emlegetett Szimpla még mindig a legütősebb az összes kistestvére között. Számos helyisége és a kert több száz ember befogadására képes, hogy átbulizhassák az éjszakát kiváló sör, koktél és bor választékkal.
Megkérdeztük Nagy Attilát a Szimplák koordinátorát, miként vélekedik a pozicióról; ő is Angelikához hasonlóan nyilatkozott, nagyon örülnek a listának, s elmondása szerint a Lonely Planet már a kezdetekkor is szerepeltette leírásaiban a Szimpla kertet és a kávézót.

Végül nincs más dolgunk, mint szavazni és drukkolni, hogy az A38 hajó megőrizhesse a pozícióját és, hogy a Szimpla is minél előrébb kerüljön a 100-as listán.

Ide kattintva tudtok szavazni