G'Vine, Gimlet, White Lady... Vajon mik lehetnek ezek? Ritka szőlőfajták? Házasítások nevei? Esetleg más ötlet? Na jó, eláruljuk a hárombetűs megfejtést: GIN!

A Borjour a pénteki Borjour Klasszik boráradata után spiritkóstolóval pihen! A helyszín a belvárosi Boutiq'Bar lesz, aki pedig a segítségünkre lesz a professzionális ginkóstolásban: a hely tulajdonosa, a WSET Spirit diplomás Nagy Zoltán. A vezetésével elsőként át- (illetve magunkhoz) vesszük az alapokat (Beefeater, Bombay, stb.), hogy aztán a ritkább, nemesebb szeszeken át (Tanqueray, G'Vine...) eljussunk a spéci ginkoktélokig (melyeket különféle ginekkel próbálgatunk). Hogy mindeközben a talpon maradás feladatát is kipipáljuk, abban a Wonderingchef gasztroblog szerzője és házi szakácsa, Sztanó Orsi segít majd, kifejezetten a ginekhez készített falatkáival.

Bombay - Tíz növényi összetevő, egyedülálló hagyományos elkészítés. Az eredeti összetevők (citromhéj, nősziromgyökér, cassiakéreg, borókabogyó, koriandermag, angyalgyökér, mandula és édesgyökér) mellett megjelentek az újak, a jávai bors (piper cubeba) és a malagétabors vagy paradicsommag (aframomum).

Csúcsminőségű, 100% semleges, Skóciából származó gabonából és az abból származó gabonapálinkából készül.

A DunaPro prémium márkák forgalmazója, többek között a Bombay Sapphire gin hivatalos magyarországi disztribútora is. A Bombay gin kapható az összes nagy hypermarketben.

Beefeater - A Beefeater az egyetlen London Dry gin amely a mai napig Londonban készül. Az egyik legtöbb díjat elnyert gin márka a világon. A Beefeater gin sima, tiszta ital, frissítő borókaaromával. A legfinomabb gabonapárlat és titkos fűszerkombinációk különleges keveréke.
Forgalmazója, a Pernod Ricard Hungary Kft. ma több mint 20 világszinten ismert és sikeres márka forgalmazásával foglalkozik. A legjelentosebb márkák ezek közül a Ballantine's és Chivas Regal skót whiskyk, Jameson ír whiskey, Becherovka, Havana Club kubai rum, Beefeater gin, Malibu, Olmeca tequila, Martell cognac, Absolut vodka. Ezek mellett olyan itthon még kevésbé ismert, de ígéretes márkákat is forgalmaz mint a Ramazzotti keserűlikőr, Sandeman sherry, különböző skót maláta whiskyk és a Mumm francia pezsgő.

G'vine - A G'vine újradefiniálja a gin szegmens határait, törli az előítéleteket, és megváltoztatja a felfogást ezzel a több száz éves itallal szemben.
Úttörőként bevezeti az összepárosítását az ősi szőlő lepárlás mikéntjét és az infúziós technikákat a szőlő virággal. Felrázza a helyi örökséget és a hagyományokat.
A G'vine gin új területet nyit, és elindítja az új gin-erációt!
Magyarországi forgalmazója Puritaan Drinks,melynek célja a nemzetközi piacon kapható exkluzív alkoholok hazai bevezetése és megismertetése a magyar fogyasztókkal.Az italok értékesítéséhez segítséget nyújtanak viszonteladóiknak magyar nyelvű promóciós háttéranyagokkal, szakmai kóstolások, termékbemutatók szervezésével. Üzleti küldetésüknek tekintik a minőségi italfogyasztás népszerűsítését Magyarországon, és szívesen csatlakoznak azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyek hasonló célokat képviselnek.Tanqueray - A Tanqueray Magyarországon független szakértők által legmagasabb pontszámmal értékelt gin, melynek üde, citrusos aromája keveredik a boróka vezető ízével.
Magyarországon kizárólagos forgalmazója a Zwack Unicum Nyrt.

Mit? Ginkóstoló a Boutiq'Bar-ban Mikor? 2011. október 06. (csütörtök) 19.00 - 22.00 Hol? Boutiq'Bar (Bp, 1061, Paulay Ede u. 5) Mennyi? 4000 Ft, amely tartalmazza: kóstoló mennyiség a bemutatásra kerülő ginekből, ásványvíz + falatok a Wonderingchef jóvoltából