Sokan nem ismerik még a ProgramDeLuxe-ot, ami nem meglepő, hiszen nevük alapján olyan világban mozognak, ami kevesek számára élvezhető, de mindenképp dícséretes, hogy Budapesten már ezen csillagos égig nyúló szolgáltatásokat és attrakciókat is meg lehet kapni.

Gondolunk itt a kézműves sörkóstolóra egy művészlakásban, lóversenyre gourmet vacsorával, privát divatbemutatóra sajt és borkóstolóval, póker estre, főzőbemutatóra egy lakásétteremben, privát opera áriára egy kastélyban és számos képzeletet felülmúló programra.

Burai Edina és Gál Emese, a ProgramDeLuxe megálmodói és tulajdonosai hihetelen profizmussal igazodnak el az igények világában. E mellett igyekeznek közelebb hozni és szélesebb köröknek bemutatni, mi is a ProgramDeLuxe, illetve rámutatnak arra, hogy a luxus és az értékek akár egy karnyújtásnyira is lehetnek, csak észre kell vennünk.Nemrégiben volt szerencsénk bepillantani 3 rendezvényükbe. Az első a holland utazásszervezők számára egy romkocsmában megrendezett Design és Pálinka bemutató volt, ahol összegyűjtötték a magyar designerek krémjét és újragondolt termékeiket. Így történhetett meg az, hogy egy csinos feszülős miniruhán nyomott Matyó hímzés, vagy egy tulipános műanyag fülbevaló került a szemünk elé.

Az érdeklődők akár még a saját télikabátjukat is megtervezhették, illetve hozzájuthattak az újrahasznosított műanyagből készült laptop vagy oldaltáskákhoz, mind-mind magyar kéz munkája által. A csoki és pálinka kóstolás közben pedig a Budapest Avantgard limitált példányszámú képei között eldönthette a holland közönség, hogy valóban ízlik-e nekik a hires magyar hungarikum. Egy mini WAMP-nak lehettünk szemtanúi, amiből sosem elég, vagyis még nincs az a magyar termék promóció és designer menedzselés, ami elégnek bizonyolna, mint ahogy ezt a Budapest Újratöltve konferencián is hallhattuk, a Design Terminál kreatív igazgatójától, Ács Zoltántól.A romkocsmában megrendezett programmal párhuzamosan az építészet székházában-ban az Építészet, Formatervezés és Innováció című kiállítást láthattuk. Az egyre erősödő eső sem tántorította el a vendégeket a nagy sikerű egykerekű bicikli-szerű dolog kipróbálásától.

A délután folyamán rengeteg anyag és forma újragondolt hasznosítási formáját ismerhettük meg a magyar kreativitásnak köszönhetően. Egyedi üvegtárgyakat, extravagáns porcelán étkészletből és teakiöntőből készült szobalámpákat, foszforeszkáló, valamit fal és tér-textileket. A bemutató abszolút szenzációja a corian anyagbúl készült letisztult, minimalista, de mégis népművészeti formákkal ellátott étkezőasztal és a hozzá tartozó székek voltak.

A harmadik program a szívünkhöz oly közel álló főzőbemutató volt technikailag profin felszerelt főzőiskolában, ahol jól ismert magyar fogásokat készítettek el újragondolt köntösben szakképzett séfek a közönség segítségével. A terítéken szerepelt a kacsacomb és kacsmáj, derelye, Rákóczi Túrós és Lúdláb is. Két főzés szünetében pedig itt is a magyar designerek kézműves termékeik közül lehetett válogatni.Ez a programsorozat is bizonyítja a ProgramDeLuxe sokszínűségét és minőségre szomjazó igényét, melyet a közönséggel szeretnének megosztani, és nekik feltárni. Természetesen programajánlatuk és a lehetőségek tárháza végtelen, hiszen első lépésben mindig felmérik a megrendelők igényét, és személyre szabott, “tailor-made” programokkal varázsolják el őket. A ProgramDeLuxe hisz abban, hogy az élmény, a felfedezés öröme és az egyedi tapasztalatok nem kizárólag a luxus fogalmával kapcsolható össze, ezért az “átlag turista” számára is elérhető, megfizethető, de felejthetetlen és különleges élményt biztosító programokkal is készül.