A Paris Budapest Restaurant bemutatja Marilyn Monroe és Brigitte Bardot kedvenc italát, a borok királynőjét

2011. október 21-én exkluzív vacsorára csábít a Paris Budapest Restaurant. A minden érzéket megmozgató Champagne-vacsora keretében az egyes fogásokhoz más-más fajta Champagne kerül majd terítékre. Érdemes részt venni a programon annak, aki kíváncsi a különleges ital történetére és ízvilágára, és eddig tartott meglehetősen borsos áruktól, ill. attól, hogy ezekből az italokból általában csak egy-egy palackkal lehet kérni, pohárral nem.

A franciaországi Champagne-ban évszázadok során kidolgozott és finomított champagne-készítési eljárást alkalmaznak, a klasszikus pezsgő erről a vidékről származik, csak az ott termelt pezsgőket nevezhetik Champagne-nak. Az ott készült italokhoz csak három szőlőfajta bora használható fel. A Chardonnay eleganciát, a Pinot Meunier gyümölcsösséget, míg a Pinot Noir testet, tartást ad a pezsgőnek.

Ezzel a nem mindennapi itallal ismerkedhetnek meg azok a vendégek, akik október 21-én ellátogatnak a Paris Budapest Restaurant-ba, ahol egy jó hangulatú vacsora keretében - melynek minden fogása Andreas Mensch főszakács hozzáértő kezei alatt születik - végigkóstolhatják a legfinomabb Champagne fajtákat. A kalauzolást a pezsgők világában Tóth Zoltán, a Paris Budapest Bar vezető mixere és bártendere vállalta, aki mesélni fog a hagyományokról, a különböző fajtákról és azokról az ízkombinációkról, melyek teljessé tesznek a vacsorával egybekötött kóstolást.Menü: Új angliai ráktorta kukoricával és édespaprika Chutney-val Taittinger "Les Folies de la Marquetterie" *** Sáfrányos kagyló leves zöldségekkel Laurent Perrier Brut *** Kanadai homár spenótos-sáfrányos rizottóval és citromfű habbal szervírozva Taittinger Comtes de Champagne 1999 *** Francia sajtválogatás Laurent Perrier Rose *** Fehér- és étcsokoládé mousse fügével Taittinger Brut Reserve + tokaji natúr Esszencia

További információ:

www.parisbudapest.hu