Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Több fellépő és átdolgozott vers a piros betűs ünnepen – idén 5 éves a Pilvaker

Fotó: Pilvaker

2017. február 17., péntek — We Love Budapest

A március 15-e ünnepléséhez lassan már hozzátartozik a Pilvaker is, melyen klasszikus magyar költők verseit dolgozzák át évről évre.

Március 15-ről az elmúlt években már nem kell, hogy a fehér blúzos, iskolai ünnepélyek jussanak eszünkbe, hiszen lassan már hozzátartozik a megemlékezéshez az idén 5 éves Pilvaker. Közel egy hónap múlva az évforduló apropóján még bővebb kínálattal, hosszabb és színesebb műsorral készülnek a szervezők. Több mint 30 átdolgozott vers, közel 60 fellépő, több tízezer néző, erre lehet számítani március 15-én.

Korunk márciusi ifjai már öt éve mondják a magukét, és az eseménynek köszönhetően valószínűleg több fiatal került közelebb a magyar irodalomhoz. idén pedig eme jubileumi alkalomból dupla előadással jelentkezik március 15-én a Red Bull Pilvaker. A 2012-ben induló rendezvény akkor még Szavak Forradalma néven hívta a versenyezni vágyókat, mostanra pedig egy telt házas eseménnyé vált. Költőóriásainknak köszönhetően az átdolgozható versek listája szinte kifogyhatatlan, így a hosszabb, színesebb műsorban számos új vers kap majd helyet. Az idei első választás Petőfi Sándor Egy gondolat bánt engemet című versére esett, most pedig újabb dal és videó debütált: a Befordultam a konyhára című költeményből készült modern verzióhoz BLR szolgáltatta a zenei alapot, a szöveget pedig Wolfie, Fluor, Fura Csé, Marsalkó Dávid, Meszi és Deego jegyzik. A kerek évforduló alkalmából körülbelül másfél órás lesz a 18.00 órás és a 21.00 órás előadás is.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!