Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Szent Patrik napja alkalmából ma zöldbe borulnak Budapest nevezetességei

Fotó: St. Patrick’s Day Parade/Renata Jakubek

2017. március 17., péntek — We Love Budapest

Többek között a Lánchíd és a Müpa is zöldbe borul ma este a Szent Patrik-nap alkalmából. A záróbuli a Fogasban lesz.

Különleges zöld díszkivilágítást kap ma este a Lánchíd, a Müpa, a Tüskecsarnok és a Bank Center épülete is. Az apropó Szent Patrik napja, amit egyébként idén már hetedszerre ünnepelhetünk felvonulással is, erre vasárnap kerül majd sor. Budapest is csatlakozott az Ír Turisztikai Hivatal kampányához, amelynek részeként a világ több mint 240 emblematikus épülete, köztük a párizsi Eiffel-torony és a sydney-i operaház is zöldbe borul az ír nemzeti ünnepen.

Fotó: St. Patrick’s Day Parade/Renata Jakubek

St Patrick's Festival Budapest

2000 - 3500 Ft
2017. március 16., csütörtök 13:30:00
2017. március 19., vasárnap 0:00:00

@ Akvárium Klub

1051 Budapest, Erzsébet tér 12.
+36 30 860 3368

Vasárnap a hagyományos Szent Patrik-napi felvonulást is megrendezik nálunk, kora délután zsonglőrök, gólyalábasok, zenészek és ír vadászkutyák is várnak mindenkit a Szabadság téren, innen indul majd délután 3-kor az Andrássy út felé a zöldbe öltözött menet. Ami az elmúlt évekhez képest újdonság, az az 52 dudásból álló ír Prison Service Pipe Band fellépése. A felvonulás végállomása a Fogasház-Instant Klub lesz, több mint 15 zenekarral, tánccal, gasztroprogramokkal.

Szent Patrik (385-461) walesi nemesi családból származott, de tengeri kalózok Írországba hurcolták, ahol rabszolgaként élt éveken át. Eközben megtanulta az ír nép nyelvét és szokásait. Szabadulása után a pápától engedélyt kapott, hogy Írországban igehirdető legyen. Rövid idő alatt csaknem az egész sziget kereszténnyé lett. 

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!