Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Megújul a pesti rakpart egy szakasza – új sétányt és kerékpárutat alakítanak ki

Fotó: Budapest.hu (Enviroduna)

2017. január 19., csütörtök — We Love Budapest

Látványtervek láttak napvilágot a Parlament és a Rákos-patak közé tervezett sétányról és kerékpárútról.

A pesti Duna-part mentén gyalogossétány és kerékpárút épül a Parlament és a Rákos-patak között, illetve megtörténik a szomszédos területek rendezése is – olvashatjuk a Budapest portálon. Így a XIII. kerület és a belváros között közvetlen gyalogos és kerékpáros kapcsolat jön létre. A kivitelezést már megkezdték, tavaszig az úgynevezett déli partszakaszt hozzák rendbe, majd a munkálatok folytatódnak, és megújul a Kossuth tér és a Margit híd közötti szakasz, de csak a budapesti vizes vb után.

Fotó: Budapest.hu (Enviroduna)

A cél egyébként a budapesti rakpartok teljes és átfogó közterületi megújítása és a Duna-partok élhetőségének javítása, hiszen a folyópart vonzóvá tétele hívogatóbbá teszi a várost. Az északi szakasz a Moszkva sétány nevet kapja majd, és a Dráva utca és Népfürdő utca csomópontja, illetve az Árpád híd között húzódik, itt egy 4 méter széles gyalogos rész, illetve egy 2x1,25 méter széles kerékpárút kerül kialakításra.

Fotó: Budapest.hu (Enviroduna)

Ez a fejlesztés zárul le 2017 tavaszára. A déli szakaszon, a Dráva utca és a Margit híd között pedig egy 6 méter széles díszburkolatú sétány épül majd a gyalogosok számára, és egy 10 méteres szakaszt tartanak fent az autós forgalomnak. A déli szakasz kivitelezési munkálatainak 2017. január második hetében kezdődtek meg.

Fotó: Budapest.hu (Enviroduna)

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!