Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Korcsolyapályák Budapesten - hova menjünk idén?

Fotó: Tourinform

2012. november 30., péntek — Dezse Balázs

Aki imádja a telet és izgatottan várja, hogy a meteorológusok kemény fagyokat jósoljanak, az vagy királyokat akar koronázni a Duna jegén, vagy csak szimplán imád korcsolyázni. Ahogy szép lassan átveszi a tél az uralmat egyre több műjégpálya nyitja meg kapuit a suhanni vágyók előtt. Forró csoki, romantika, tripla leszúrt Rittberger; összeszedtük, hogy hol érdemes korcsolyázni idén.

Városligeti Műjégpálya

Műjégpálya

1146 Budapest, Olof Palme sétány 5.
Részletek

A sok éves hagyományhoz hűen a tél beköszöntével idén is kinyit a Városliget Műjégpálya, amely az elmúlt években teljes felújításon ment keresztül. Ez szerencsére a hely jól megszokott hangulatán egy cseppet sem változtatott, a jegyek ára tavalyhoz képest viszont módosult; hétköznaponként 1200, péntek délután és hétvégén pedig 1400 forintért korizatunk, de bérletet is lehet venni 12 000, illetve 14 000 forintért. A nemrég felújított pályán ingyenes ruhatár és folyamatos orvosi ügyelet is működik.

Óbudai Műjégpálya

Óbuda

1033 Budapest, Fő tér és környéke
Részletek

Mint 2007 óta minden évben az adventi időszak kezdetén idén ismét elfoglalhatják a korcsolyázni vágyók az óbudai Fő teret. A 18 x 24 méteres jégpálya december 1-én nyitja meg kapuit és a tervek szerint február végéig fog működni minden nap 8 és 22 óra között; persze minden az időjáráson múlik. Ha jól alakulnak a dolgok, akkor a pálya használata teljesen ingyenes lesz, sőt, korcsolyabérlésre és élezésre is lesz lehetőség.

Korcsolyapálya az Eiffel téren

Családi kikapcsolódásra, néhány órás baráti összejövetelekre, első, vagy sokadik randira tökéletes a december elejétől nyitva tartó Eiffel téri műjég, ami hétköznap és vasárnap 10-től éjfélig, pénteken és szombaton pedig hajnali 2-ig fogad vendégeket. A pálya nem csak jól megközelíthető helyen fekszik a város szívében, hanem rendkívül olcsó is: a normál árú jegy 500, a diákjegy pedig mindössze 400 forintba kerül. Természetesen itt is lehet korcsolyát bérelniéleztetni, a kevésbé magabiztos látogatók pedig akár oktatók segítségét is igénybe vehetik.

Marczibányi téri jégpálya

A II. kerületi Marczibányi téri Sportcentrum rengeteg sportlehetőséget kínál egész évben. A téli időszakban természetesen a korcsolyázni és a jégkorongozni vágyóknak is kedveskednek egy 722 m2-es műjégpályával.  Mint mindenhol, itt is lehetőség van korcsolyabérlésre és élezésre, az árak pedig a következőképpen alakulnak: a diák napijegy 1200 forint, a teljes árú pedig 1650 forintba kerül; a bérleteket 8400 és 11 500 forintért lehet kiváltani 8 alkalomra.

Arena Plaza Jégterasz

Ha össze akarjuk kötni a kellemeset a másik kellemessel, vagyis vásárlás után korizni szeretnénk, akkor irány az Arena Plaza. Az 1200 m2-es pálya minden nap szeretettel várja a látogatókat, beleértve óvodás és iskolás csoportokat, akik számára délelőttönként lehetőség van oktatás szervezésére is. Aki már haladó, vagy profi, annak érdemes délután érkezni. A műjég a hét minden napján, négy hónapon keresztül látogatható 8 és 14 óra között, majd az ebédszünet után 15 órától 22 óráig. A jegyek hétköznaponként diákoknak 800, felnőtteknek 1100 forintba kerülnek, hétvégén 900, illetve 1300 forintot kell értük fizetni.

Jégterasz
Cím: 1087 Budapest, Kerepesi út 9.
Facebook

Széna téri jégpálya

A buszpályaudvar és a régi városfal között található jégpályán már október elején elkezdődött a téli szezon. A 15 méter széles és 30 méter hosszú pálya kibérelhető hokimeccsek, céges rendezvények, vagy családi összejövetelek céljából. A fennmaradó időben 14 éves kor alatt 800, egyébként pedig 1250 forintos áron bárki korcsolyázhat. A helyi szabályok szerint egyszerre csak 50 fő tartózkodhat a jégen.

Naplás-tó

Naplás-tó

1164 Budapest, Naplás-tó
Részletek

Nem tudjuk, mikor nyit és azt sem, hogy mikor zár. Sajnos ide mindenkinek hoznia kell saját korcsolyát, amit még megéleztetni sem tud majd. Érdemes termoszban meleg teát és dobozkában hot-dogot is hozni, mert a “parton” nincsenek árusok. Mindez azért van, mert ez egy igazi tó, ami technikai támogatás nélkül a természet hangulatától függően "üzemel". Előnye, hogy ingyen van, romantikus és távol van a város zajától. Természetesen jóval óvatosabbnak kell itt lenni, mint egy műjégpályán.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!