Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Készülj ingyen a nyárra – 7 budapesti kültéri kondipark

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

2017. március 17., péntek — Csáki Csaba

Rengeteg köztéri fitneszpark épült az utóbbi években Budapesten, melyek rendkívül hasznosak, hiszen használatuk nem kerül pénzbe és a zárt konditerem helyett a szabad levegőn dolgozhatsz velük. Ha már a tél távoztával végre kellemesebb lett az időjárás, megnéztünk – az egyébként igen tartalmas – fővárosi kínálatból néhányat, melyek segítségével építheted az izmaidat.

Mindenekelőtt tisztázzuk: a kondiparkoknak gyakorlatilag kétféle változata van. Az egyikben a konditeremben lévőkhöz hasonló, ám jóval puritánabb gépeken dolgozhatsz, míg a másikban klasszikus értelemben vett street workout edzéseket tarthatsz lényegében egy tornapályán

Tévhit, hogy a legtöbb budapesti kültéri fitneszparkban csak nyugdíjasok "gyakorlatoznak", mondván ezek a gépek nem feltétlenül a fiatalok komolyabb igényeihez igazodnak. Több budapesti parkban igazi közösségek alakultak ki a fiatalabbak körében, akik saját edzéstervvel és időbeosztással készülnek. Többek között az alábbi helyeken.

Szerb utca

Kezdjük mindjárt az egyik legfurcsább budapesti street workout parkkal, melyet tavaly ősszel adtak át egy Szerb utcai foghíjtelken. A falak között megbúvó udvarban haspad, ellipszis tréner és többfunkciós eszközök vehetők igénybe a pihenőpadok mellett, melyeken hasazni vagy törölközőt tartani lehet. Annyit feltétlenül érdemes tudni, hogy reggel 7 órától este 9-ig van nyitva.

Városmajor

Városmajor

1022 Budapest, Városmajor
Részletek

Ha villamossal közelítjük meg a helyet, a Nyúl utcai megállónál érdemes leszállni, és máris egy hangulatos mini sportközpontban találjuk magunkat. Vérbeli sportélet zajlik itt: a közelmúltban átadott rekortánpályán futók köröznek, a foci- és kosárlabdapályákon sötétedésig pattog a labda, a modern játszótéren pedig gyerekek zsibonganak. A hagyományos kondiparkban hét gép segít az izmok karbantartásában, köztük lábizom-erősítő vagy taposó masina, de lehet húzódzkodni és kardio jellegű edzéseket végezni, míg a modern, vagy inkább futurisztikus kinézetű részlegen saját testsúlyos edzéseket tarthatsz.

MOM Park

Az uszoda mögött található bekamerázott helyen a szabályok betartása mellett a bemelegítés fontosságára is felhívják a figyelmet. Itt mindössze egy többfunkciós gép található, míg a többi, egyébként kiváló állapotú eszköz használatához a saját testsúlyodra van szükség. A Streetgym által megalkotott köztéri tornaparkban akár az ezen a videón látható profi mutatványokat is utánozhatod edzés gyanánt, ha ügyes vagy.

Goldmann György tér

A híd BME felőli oldalán berendezett fitneszparkban kis túlzással akár a tornászválogatott is tréningezhetne, ugyanis többek között a testnevelés órákon látott gyűrűn lehet itt gyakorlatozni. A deszkásoknak kialakított pálya szomszédságában akad még hasazó pad a magyar tervezésű Hard Body Hang eszközein, illetve igény és megfelelő edzettségi állapot esetén a kötélmászás iskolai emlékeit is felelevenítheted.

Bikás Park

Bikás park

1119 Budapest, Bikás Park
Részletek

A közelmúltban megújult Bikás Park sportos történetét többször méltattuk már. Itt pezseg leginkább Budapest streetball-élete, illetve népszerű és kedvelt futócélpont a rekortánpálya. A kondigépállomány szintén csak dicsérhető: színvonalas eszközökön edzhetsz a szobabiciklitől kezdve a vállprésig, ráadásul minden géphez használati utasítást és edzői tanácsokat mellékeltek, ami egy kezdőnek cseppet sem elhanyagolható segítség.

Tabán

Tabán

1016 Budapest, Tabán
Részletek

Ha a Pásztor lépcsőn felfelé baktatva közelíted meg a fából ácsolt eszközökkel felszerelt domboldalt, máris megvan a bemelegítés a lábmunkához. Az egyszerűségéből adódóan ne számíts modern masinákra, cserébe a látvány kárpótol, elvégre igencsak serkentően hat két húzódzkodás vagy felülés között a Budai Vár panorámája.

Feneketlen-tó

Feneketlen-tó

1114 Budapest, Frankfurt-sétány
Részletek

A környezet a tópartnak köszönhetően Újbuda ezen részén is motiváló. A rekortán alapra felhúzott kondipark igényesen, és ami szintén fontos, kiváló minőségű és állapotú szerkezetekkel felszerelt. Minden géphez leírás nyújt segítséget például a rajtuk végezhető gyakorlatok a nehézségi fokáról. Eveznitaposnilábizmot erősíteni és hasat préselni lehet rajtuk többek között.

További információ a budapesti és az országos kondiparkokról ezen az oldalon található.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!