Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English
Ez a cikk több mint 1 éve frissült, elképzelhető, hogy a benne szereplő információk elavultak.

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Hamarosan elindul a 4-es metró - megnéztük az állomásokat

2013. július 29., hétfő — Dezse Balázs

Tulajdonképpen 2004 óta a legnagyobb budapesti rejtély, hogy mi történik a es metró építését eltakaró kerítéseken túl: nem hivatalos közvéleménykutatásunk szerint a legtöbben tétlenül cigarettázó munkásokra, ufókra, ingatlanmutyikra és soha el nem készülő pénznyelőkre tippelnek. Nekünk lehetőségünk volt végre a zöld metróval munkába jönni, közben pedig bejárni a Kelenföldi pályaudvar és a Keleti pályaudvar közötti szakaszt, így már tudjuk az igazat. Azt is megtudtuk, hogy már csak 8 hónapot kell aludni, amíg mindenki láthatja mindezt.

Hurrá, elkészült az alagút!

Sokat kellett ugyan várni rá, de végre elkészült a 4-es metró Kelenföld és Keleti pályaudvar közötti szakasza, amit büszkén mutogatott a sajtó munkatársainak Tarlós István főpolgármester. Az elkészült alagút 7,5 kilométer hosszú, 10 állomásból áll, átmérője pedig 5,2 méter. 
Ugyan az állomásokon még posztapokaliptikus állapotok uralkodnak, de jó hír, hogy ezek a romok már az állomások belső beépítésének utolsó fázisát jelzik, és a rendszerek végleges telepítése is ezekkel a munkálatokkal párhuzmosan történik. Ami ennél is jobb hír, hogy állítólag év végére ez a munkafázis is befejeződik, hiszen a kivitelezés a hivatalos álláspont szerint megfelelő ütemben zajlik.  

A beígért ütemterv a következő:

- A 15. szerelvény papírjainak kiadatási napja: 2013. október 14.
- Az állomás integrált tesztjeinek határideje: 2013. szeptember 20.
- A Baross tér felszíni rendezése: 2014. március 24.
- A közmű- és útépítések végleges határideje: 2014. március 23.
- A mozgólépcsők beüzemelésének határideje: 2014 február 28.
- A Kelenföldi járműtelep végleges engedélyeinek harárideje: 2013. október 31.
- Az utasforgalmi tesztüzem kezdete: 2014. március 31.

Szerelvények a jövőből

Fotó: BKK

A 4-es metró vonalán természetesen a legújabb Alstom metrók közlekednek majd. A szerelvények 4 kocsisak, 80 méter hosszúak, és hosszában teljesen végigjárhatók, a legoptimistább tervek szerint pedig vezető nélkül közlekednek majd.

Ez persze elég merész vállalkozásnak tűnik, ezért az első egy évben még lesz a metrókban vezetőfülke, illetve egy felügyelő is tartózkodni fog a szerelvényeken, bár vezetni már nem ő fog. Ha a terv működőképesnek bizonyul, akkor az Alsotom szakemberei egy év elteltével kiszerelik majd a vezetőfülkéket, illetve az utasteret elválasztó falat. Ez amellett, hogy az alagút két vége felé is szabad kilátást biztosít majd az utasoknak, a számítógépes irányítás miatt pontosabb és megbízhatóbb is lesz.
A hétfői sikeres próbamenet után a következő lépés a szeptemberben kezdődő sötétüzem, ami azt jelenti, hogy a metró jó ideig utasok nélkül fog közlekedni, annak érdekében, hogy a szakemberek meggyőződjenek a rendszer biztonságáról.

Az állomások

A most elkészülő szakasz állomásai  a következők lesznek: Kelenföld vasútállomásBikás park Újbuda-központMóricz Zsigmond körtér Szent Gellért térFővám térKálvin térRákóczi térII. János Pál pápa tér és Keleti pályaudvar.
A Bikás park igazából nem más, mint a Tétény úti megálló neve, amit a XI. kerületi önkormányzat kérésére kereszteltek el így. Ezeket szerencsére mind sikerült bejárnunk, így saját szemünkel láthattuk, hogy tényleg léteznek.
Az állomások dizájnja rendkívül változatos. Vannak egészen letisztultak, vannak olyanok, ahol természetes fény szűrödik be, és van olyan, amelyet mintha hallucinogén kígyóbőrrel vonták volna be, de színes kockákkal díszített peront is láttunk.

Az állomások az ígéretek szerint minden szempontból megfelelnek majd a kor elvárásainak, hiszen teljesen biztosított lesz a mozgássérültek, fogyatékkal élők, kisbabával közlekedők, vagy akár a nagy csomagokat szállítók felszínre jutása a liftek segítségével.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!