Címlap

Rovatok

Toplista

Bréking

Programok

Videók
EN
Change language to English

Budapest és nevezetességei - Cikkek

Ezek voltak 2016 legfontosabb nyitásai

Fotó: Bánhalmi Norbert

2016. december 21., szerda — Pákozdi Nóra

Már hagyomány nálunk, hogy az év végéhez közeledvén egy kalap alá hozzuk a legfontosabb budapesti nyitásokat. Mindenképp hozzá kell tenni, hogy ez szubjektív listánk, a legtöbb élményt nyújtó, legjobb ízeket hozó helyekről szólunk és azokról, melyek megérdemlik a reflektorfényt és ígéretes jövőt jósolunk nekik, a 15 perc hírnév helyett. Szeretjük, hogy a street food és a fine dining is végre rátalált igazi célközönségére és, hogy tehetséges séfek a csipeszelés helyett elérhető konyhákat keltettek életre. 2016, köszi a velős csontot és a kisüzemi söröket!

Hotelek

Fotó: Juhász Norbert / We Love Budapest

The Ritz-Carlton Budapest

1051 Budapest, Erzsébet tér 9-10.
Részletek

Hotel Moments Budapest

1061 Budapest, Andrássy út 8.
Részletek

Pest-Buda Bistro & Hotel

1014 Budapest, Fortuna utca 3.
Részletek

Az év második negyedévében a Le Meridien-ből Ritz Carlton lett. A patinás szálloda a legtehetősebbeket várja világszínvonalú luxusszolgáltatásaival és miliőjével. Az Andrássy út is új szereplővel büszkélkedhet: a Continental-group üzemeltetésében kelt új életre a 8-as szám Feszty Adolf tervei alapján 1880-1882 között megépült loggiás palotája: ez a Hotel Moments
A főváros legrégebbi fogadója üzemelt anno a Várnegyed Pest-Buda éttermének helyet adó épületében, mely 2016-ban izgalmas butikhotellel bővült.

Fine dining éttermek

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

Márga Budapest

1061 Budapest, Székely Mihály utca 2.
Részletek

A csopaki Márga Bisztró budapesti kistestvért kapott, ahol ugyan az örökpanoráma elmarad, ám részben a Lou Lou egykori csapatával igyekeznek a Balaton-felvidék ízeit kozmopolita stílusban tálalni, stílusos környezetben.
A Bajcsy-Zsilinszky út is kapott egy igazán szofisztikált konyhát: a Tama Budapest fogásai üvegablak mögött készülnek és valahol a bisztrókonyha és a fine dining határmezsgyéjén egyensúlyoznak. Adagban előbbi, ízekben és tálalásban az utóbbi kritériumainak felelnek meg.
Télire nyitott meg az Egyetem téren a NANO, mely a molekuláris gasztronómia elvén halad és a ételei mellett a báréletre is koncentrál, szintén molekuláris szinteken.

Gasztrobárok

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

BpBARbq

1072 Budapest, Akácfa utca 24.
Részletek

Beszálló

1075 Budapest, Madách Imre út 1.
Részletek

TÁBLA

1074 Budapest, Dohány utca 29.
Részletek

Nem tudunk betelni a tendenciával és az olyan helyekkel, mint például az ázsiai ihletésű és könnyen megjegyezhető ízekkel operáló Madách téri Beszálló, mely forradalmat indított a városban. Ezt a forradalmat ünnepli a Házi/állat is, velős csontjaival és szintén a fine dining világából érkező séfjével. A Tütübe oltott Susu fogásai is visszatapsolósak, árakban pedig ők sem rugaszkodtak el a földtől. 
Ebédelni járhatunk az Esca mellett nyitott Táblába, ahol a minőség és a letisztultság találkozik a gyors ebédmenükkel – még több ilyen jellegű helyre vágynánk. Ahogy hiánypótló gasztropont lett a BBQ-kultúrát népszerűsítő és mesterien űző BpBARbq is. 

Éttermek/bisztrók

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Gettó Gulyás

1077 Budapest, Wesselényi utca 18.
Részletek

Jamie's Italian Budapest

1014 Budapest, Szentháromság utca 9-11.
Részletek

Carne di Hall

1088 Budapest, Krúdy Gyula utca 6.
Részletek

A határvonalak mosódni látszanak a műfajok között, mégis, ha a klasszikus értelemben vett éttermes helyeket nézzük, fontos pont lett a Wesselényi utcai pörköltlelőhely, a frappáns nevű Gettó Gulyás
Fontos nemzetközi nyitás a Jamie's Italian fent a Várban, mely a régió első olyan étterme, ami az ünnepelt brit séf, Jamie Oliver brandjének égisze alatt fut. Budapestnek már ilyenje is van.
Gasztronómiailag kevésbé felkapott helyen, a Krúdy utcában találjuk a Carne Di Hall-t, ami nevére rászolgálva húsközpontú és ígéretes konyhát visz.

Street food 

Fotó: Hartyányi Norbert / We Love Budapest

HelloHal Fishbar

1092 Budapest, Ráday utca 5.
Részletek

Kemencés Pizza

1152 Budapest, Fő út 39.
Részletek

Hanoi Xua

1096 Budapest, Ernő utca 30-34.
Részletek

MoszkvaTér

1054 Budapest, Hold utca 13.
Részletek

Csendesedni látszik a "mindentbele" streetfood-mánia: a természetes szelekció jól működik. Olyan új és jóféle helyekkel bővült a város például, mint a Belvárosi Piacon az Arany Kaviár "spin off"-ja, a Moszkva Tér, vagy a magyarosabb vonal kedvelőinek a Lakatos Műhely. Édesvízi halakkal foglalkozó helyekkel is bővültünk, melyek közül fontos szereplő a Hello Hal, ami a Tiszáról érkezett Budapestre. Ha vietnami és phó vagy bún leves, a Hanoi Xua is jó választás lehet, a Nagyvárad térnél. Elkábultunk az encsi példára nagyon pedánsan és nagyon nápolyian sütött pizzáktól a Kemencés Pizzában, a XV. kerületben. Bőven megéri az utazást. Év végére az Élesztő saját Food Truck Udvarral jelentkezett, mely a IX. kerületi konkurenciája a bulinegyed Karavánjának.

Kávézók/cukrászdák

Fotó: Balkányi László / We Love Budapest

Moritz Eis

1065 Budapest, Hajós utca 7.
Részletek

Monofu

1027 Budapest, Margit körút 62.
Részletek

WarmCup

1077 Budapest, Erzsébet körút 39.
Részletek

Haladó és remek kezdeményezés egy olyan desszertező, ahol egy bizonyos szezonban csak egyféle francia sütivel foglalkoznak. Volt már brulée, canelé, tart és éclair is a Monofuban, a Margit körúton.
Nekünk hamar nagy kedvenc lett a Moritz Eis is, ami Belgrádból érkezett a fővárosba és két helyszínen is boldoggá teszi a fagylalt-fetisisztákat letisztult ízeivel. 
A specialty vonal még mindig meghatározó irány, Pesten és Budán is sorra nyílnak a különleges kávékkal foglalkozó helyek. A WarmCup végre saját placcra talált.

Szórakozóhelyek/bárok

Fotó: PONTOON

AETHER

1072 Budapest, Király utca 13. (Gozsdu udvar)
Részletek

PONTOON

1051 Budapest, Id. Antall József rakpart 1.
Részletek

Impostor

1054 Budapest, Szabadság tér 17.
Részletek

Krak'n Town

1085 Budapest, József körút 31/a
Részletek

Szórakozóhelyekben és bárokban is bővelkedett a 2016-os év. Januárban indult a 4Bro Downtown alatt az Aether, ami csemege lehet Budapest bulicsakrájában, mind hangzásilag, mind zenei szelekcióját tekintve. Nyáron sokat buliztunk és kulturálódtunk a Pontoon-on, a legszebb naplementékkel és Anthony Kiedis-ékkal. Fellendült a Lupa-sziget, kinyitott a KIOSK Beach is, ahol fehér homokban koktélozhat a nép. Egyre több a kisüzemi sörökkel foglalkozó hely, ezek közül volumenjét tekintve kiemelkedik a Krak'n'Town steampunk söröző. A Szabadság téren ázsiai italokra építő koktélos "garázsként" működik a bűnös nevű Impostor. Member's clubként nyitotta meg kapuit a LOCK, ahol busás tagságit fizetve tapasztalhatjuk meg, mi járhat a felső tízezernek. Év végére pedig a Gozsdu spanyolja, a Vicky Barcelona is beerősített: kinyílt a Jardin Bar, ahol tapasokkal pihenhetünk rá a gondosan összeállított koktélokra.

Lájkold a cikket, és mondd el róla a véleményed!